SE 195/2013

SE 195/2013

SE 195/2013

Iberian henkilökunta lakkoon helmi- ja maaliskuussa

Espanjalaisen lentoyhtiön työntekijät uhkaavat lakkoilla useampaan kertaan.

Koulumaksut puhuttavat edelleen

Koulumaksujen periaatteita pohditaan uudelleen suomalaisessa koulussa.

Ruokakeräys onnistui taas yli odotusten

Olé-kustannuksen tiloihin tuotiin lähes 500 kg kuivamuonaa ja kestomaitoa.

Pääkirjoitus: Ahneuden loppu?

Espanjassa kuulee yleisesti sanottavan, että kuningas Juan Carlos I pelasti toimillaan maan demokratian vallankaappaukselta 23. helmikuuta 1981. Hän on ollut kunnioitettu ja pidetty johtohahmo maalle, ja huolimatta siitä, että tasavallan kannattajia löytyy joka kansan joukosta, tähän mennessä kannattajat ovat olleet todella pieni vähemmistö.

Kuninkaan vävy Iñaki Urdangarin luuli ilmeisesti appiukkonsa antamalla uskottavuudella voivansa tehdä ihan mitä tahansa, ilman seurauksia. Nälkä ja ahneus kasvoivat syödessä, kunnes skandaali alkoi purkautua julkisuuteen. Mitään elementtejä ei puutu – on veronkiertoa, kirjanpitorikoksia, julkisten varojen väärinkäyttöä ja sellaista häikäilemättömyyttä, joka on omiaan henkilölle, joka todella kuvittelee olevansa lain yläpuolella.

Urdangarin on toimillaan onnistunut lopulta siinä, missä ahkerimmatkaan tasavaltalaiset eivät ole päässeet puusta pitkään viimeisen 37 vuoden aikana. Monarkia on kyseenalaistettu. Mielipidetutkimusten tulokset ovat kerta toisensa jälkeen murskaavampia. Viimeisimmän käänteen tapaukselle antavat vävyn ex-liikekumppanin Diego Torresin tuomarille luovuttamat lähes 200 sähköpostia, joissa on paljon viittauksia Juan Carlos I:een. Niistä saa käsityksen, että kuningas oli hyvinkin yksityiskohtaisesti ajan tasalla vävynsä toimista.

On vaikeaa mieltää Espanjaa tasavaltana, ja vielä vaikeampaa kuvitella, että espanjalaiset todella olisivat kypsiä tekemään tällaisen päätöksen. Suurempiakin valtakuntia on kuitenkin kaadettu.

Mikäli monarkian imago kuitenkin vielä laskee kansalaisten silmissä, on vaikeaa uskoa, että mitään muutosta ei tapahtuisi. Vieläkin vaikeampaa monen on ymmärtää, että kuninkaan tytärtä Cristinaa ei ole edes kuulusteltu. Mikäli todella olisimme kaikki tasavertoisia lain edessä, kuten kuningas vuoden 2011 joulupuheessa vakuutti, niin olisi jo tehty.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Ahneuden loppu?
3 Kannatusyhditykseen pyrkii uusia jäseniä
4 Kuuma peruna: terveydenhuollon yksityistäminen
5 Iberian henkilökunta lakkoon helmi- ja maaliskuussa
6 Koulumaksut puhuttavat edelleen
7 Eurovegas-kasinon rakennustyöt alkavat vuoden lopussa
8 Ruokakeräys onnistui taas yli odotusten
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut
18 Mullistava BTB13-seerumi Fuengirolaan
19 Aurinkorannikon Kameraseuran valokuvanäyttely Suomelassa
20 Lukijapostia
21 Espanjan Asuntopörssi
26 Menossa mukana
28 TVfinland
30 Matkalla: Marbellan idylliset kasvot

 

TILAA LEHTI     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart