SE 230/2015

SE 230/2015

SE 230/2015

Veropakolainen vai ei?

Moni suomalaiseläkeläinen maksaa veronsa Espanjaan. Suomi haluaa tähän muutoksen.

Tilaa tapas

Sivun 26 tapas-oppaan kanssa tapasten tilaus sujuu mutkitta.

Sulkutuomioita Torremolinosissa

Kuusi ravintolaa sai sulkutuomion kaupungissa

Pääkirjoitus: Meistä tehtiin syntipukit

Suomen valtion taloudellisen tilan heikkeneminen on alkanut paljastua julkisuudessa vasta hiljattain. Miten selittää kansalle se tosiasia, että vielä pari vuotta sitten AAA-luokituksen avulla henkseleitään paukutellut maa, jossa naurettiin ivallisesti muun muassa Espanjalle, alkaakin olla itse taloudellisessa umpikujassa?

Helppoa! Jos Espanjalle ei voida nauraa, tehdään siitä syypää! Kun kukaan ei enää niellyt Suomen varojen valumista Madridin suuntaan, piti keksiä toinen keino. Ketäpä voisi kiusata helpommin kuin lapsia, vammaisia ja vanhuksia? Hyökätään siis eläkeläisten kimppuun! Niiden, jotka ovat aikanaan päättäneet eläköityä etelän aurinkoon.

Yhtäkkiä koko Suomi ja osa Espanjaa on saatu puhumaan siitä, että nimenomaan näiden eläkeläisten verotulojen menetys on Suomelle kestämätöntä. Heidät on saatava takaisin verolle. Espanjan ja Suomen keskinäinen verosopimus on neuvoteltava uusiksi.

Suomessa näyttää totaalisesti unohtuneen, että heidän itkupotkuraivaristaan huolimatta asuinmaa säilyttää verotusoikeuden. He siis ovat tahallaan ajamassa taloudelliseen umpikujaan kansalaisia, jotka ovat tunnollisesti maksaneet veroja maassa koko työikänsä.

Tosiasiassa esimerkiksi Espanjaan pysyvästi muuttaneiden eläkeläisten määrä – sellaisten, jotka ovat siirtäneet tänne verotuksensa – tuskin hipoo kolmea tuhatta. Portugalissa heitä ei ole puheista huolimatta kuin muutama kymmenen. Heidän eläkkeidensä verotulot ovat valtion kassalle koko valtion budjettiin suhtautettuina mitättömän pienet.

Mikäli Suomi kuitenkin onnistuu tavoitteessaan ja yksipuolisesti sanoutuu irti kaksinkertaisen verotuksen estävästä sopimuksesta Espanjan kanssa, Suomi alkaa muistuttamaan entistä enemmän Kuubaa ja entisajan Neuvostoliittoa. EU:n perusperiaate – ihmisten ja tavaroiden vapaa liikkuminen – rikkoutuu. Jos et edes eläkkeelle siirryttyäsi, koko työikäsi Suomeen veroja maksaneena, voi päättää, missä haluat asua, mitä jää jäljelle?

Nykyajan kielitaitoisilla nuorilla on valinnanvaraa ennen eläkeikääkin. Mitä aikaisemmin karistaa Suomen räntäsateet kannoiltaan, sitä vähemmän Suomeen kertyy eläkettä, josta sitten myöhemmin pakotetaan maksamaan veroja hautaan asti. Lähteä kannattaa siis ajoissa, ennen kuin rajat menevät kiinni kokonaan. Jos tämä ralli jatkuu, seuraavaksi Suomen rajoina ovat muurit.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Meistä tehtiin syntipukit
3 Suomen ja Espanjan verosopimuksen muutoksista neuvotellaan jo
4 Syytökset veropakolaisuudesta tyrmistyttivät Espanjan suomalaiseläkeläiset
5 Uusi seurakuntakoti -hanke porskuttaa eteenpäin
6 Canal Sur -kanavalla syntyi uutena vuotena rypälesoppa
7 Espanjan Ebola-tapaus aiheuttanut oikeustoimien vyyhdin
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut
18 Yritysuutisia
19 Kuumimmat ja suurimmat uutiset vuonna 2014
20 Lukijapostia
21 Espanjan Asuntopörssi
26 Tapakset haltuun
28 Menossa mukana
30 Matkalla: Lumoava Granada

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart