3 x mieletön Mijas Pueblo

3 x mieletön Mijas Pueblo

Fuengirolan yläpuolella sijaitseva valkoinen Mijas Pueblo tunnetaan kauniista maisemistaan, tunnelmallisista kujistaan ja aaseistaan.


Burrotaxi on Mijas Pueblon symboli.

3 x Mijasin ympäri

1. Perinteisesti aasitaksilla

Mijas on määrätietoisesti luonut aaseista tavaramerkkinsä. Värikkäästi valjastetut aasit töröttävät Plaza de la Peña -aukion laidan katoksessaan, josta ne tekevät noin vartin kierroksia kylän ympäri. Selässä voi ratsastaa 15 eurolla ja kahden hengen kärryissä 20 euron hinnalla. Aasien työ- ja elinoloista käydään jatkuvaa keskustelua. Jokainen punnitkoon itse, hyppääkö aasitaksin kyytiin.

2. Tukka hulmuten tuktukilla

Uusin Mijasiin rantautunut turistikierrosten muoto on tuktukit eli Aasiasta kotoisin olevat avomopoautot. Niiden kyydissä pääsee huristelemaan ja ihailemaan maisemia kahdeksan kilometriä pitkällä maisemareitillä, joka puikkelehtii koko kylän ympäri. Hinta on 5,5–12 euroa riippuen matkustajien määrästä.

3. Reippaasti jalan

Mijas ei ole niin suuri, etteikö sen keskustaa voisi kiertää hyvin jalkaisinkin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vuorenrinteellä sijaitsevassa kylässä riittää korkeuseroja ja mäkiä. Hyväjalkaiset nauttivat varmasti ja voivat astella vaikka kattavan kahdeksan kilometrin maisemareitin.


Iglesia de San Sebastián löytyy kylän keskustasta.

3 x parhaat vierailukohteet

1. Pienet, suuret museot

Mijasin kylästä löytyy yllättävän monta museota, mutta kylän tapaan museotkin ovat pieniä. Pienuudestaan tunnetaan etenkin miniatyyri-museo (Museo de Miniaturas), joka on yksi maailman tärkeimmistä sarjastaan. CAC Mijas -nykytaidemuseossa on esillä jopa Picasson, Salvador Dalín ja Joan Mirón töitä. Lisäksi voi vierailla härkätaisteluareenan (Plaza de Toros) museossa tai Mijasin historiaa ja perinteitä esittelevässä Museo Etnográfico -museossa.

2. Ihanat käsityöläispuodit

Vaikka Mijasin pienet kujat on vuorattu pelargoniaruukuin, ei ole varmaa, päihittääkö niiden määrä kylän putiikkien ja puotien luvun. Erityisesti Calle Málaga ja Avenida de Compás -katujen sekä Plaza de la Contitución ja Plaza de la Peña -aukioiden ympäristö on täynnä liikkeitä. Osa myy paikallisia tuotteita ja käsitöitä, osa turistirihkamaa.

3. Kirkot ja kappelit

Kuten andalusialaiskylissä yleensäkin, myös Mijasissa töröttää lukuisia kirkontorneja ja kappeleita. Kannattaa ainakin kurkata sisään kallioon rakennettuun Ermita de Virgen de la Peña -kappeliin, kävellä hiljaisemman ja autenttisemman Santana-kaupunginosan läpi Ermita de Santa Anan kirkolle, ja napata kuva 1600-luvulla rakennetusta Iglesia de San Sebastiánista.


Mijas Pueblo on kuvauksellinen andalusialaiskylä.

3 x hienoimmat näköalapaikat

1. Turistitoimiston näköalatasanne

Mijasiin saapuessa on vaikea olla kulkematta Plaza de la Peñas -aukion läpi. Sen laidalla seisovat turistitoimisto, aasitaksien varikot sekä laaja näköalatasanne. Turistien täyttämältä tasanteelta kelpaakin katsella alempana levittyvää maisemaa ja saada ensi kosketus vuoristokylän tunnelmaan.

2. Parque de la Muralla

Mijasia reunustaa kaunis Parque de la Muralla -puistoalue, jonka näköalapaikoilta näkyy Aurinkorannikon rantaviiva ja noin kahdeksan kilometrin päässä siintävä Fuengirola. Maisemien lisäksi siellä voi ihailla kasvitieteellisen puiston uniikkeja luontokappaleita.

3. Calle Muros

Mijasin kylän ytimestä, Plaza de la Constitución -aukiolta laskeva Calle Canteras -katu vie Calle Muros ja Paseo de la Muralla -kaduille. Kukkaruukuin koristelluilta suloisilta kaduilta avautuvat huikeat näkymät vuorille ja valkoisen talomeren yli.

TEKSTI ja KUVAT: Eeva-Maria Hooli

VINKKI: Jos Mijas Pueblo on jo tuttu, Andalusiasta löytyy monta muuta upeaa valkoista kylää: Lue lisää valkoisista kylistä!

Kiinnostaako Espanja? Ajantasaisin tieto Espanjassa asumisesta ja elämisestä löytyy uusimmasta Olé-lehdestä.

Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart