Pienellä budjetilla matkustavien kannattaa hyödyntää edullisimpia matkustussesonkeja, kuten tammi-maaliskuuta. Tutustu säästökikkoihin ja reissaa halvalla.
Matkalle pääsee edullisemmin muutamaa säästökikkaa noudattamalla.

Edullisten lentojen metsästäjien kannattaa suunnitella lomamatkansa joko alku- tai loppuvuodelle, sillä lentojen hintavertailusivustojen tilastot kertovat lentämisen olevan erityisen edullista vuoden alussa ja lopussa.

Kalleimmillaan lentoliput kansainvälisille reiteille ovat yleensä suosituimpina loma-aikoina, kuten kesä-elokuussa ja joululomien aikaan. Toukokuu on yleensä selvästi kesäkuuta halvempi lentokuukausi, joten hyödynnä myös loppukevään edulliset lennot.

Kaikkiin kohteisiin nyrkkisääntö alku- ja loppuvuoden edullisista lennoista ei päde. Esimerkiksi Lähi-idän kohteiden, kuten Dubain, vilkkain matkailusesonki sijoittuu kesän korkeiden lämpötilojen vuoksi juuri talvikuukausille. Näissäkin kohteissa joulusesonki on kuitenkin yleensä vilkkainta ja kalleinta matkailuaikaa, kun taas tammikuussa hinnat laskevat.

Espanjassa on monta kansainvälistä lentokenttää, joten lentojen hintoja kannattaa vertailla myös lentokenttien välillä.

Espanjassa on monta kansainvälistä lentokenttää, joten lentojen hintoja kannattaa vertailla myös lentokenttien välillä. Katso, mitä lennot matkakohteeseesi maksavat esimerkiksi Málagasta, Madridista, Barcelonasta ja Alicantesta. Lentohakusivustot ovat kätevä työkalu lentojen hintavertailuun. Niiden avulla näet yhdellä silmäyksellä lukuisien lentoyhtiöiden hinnat, ja lähtökaupungin vaihtaminen onnistuu yhdellä klikkauksella.

Mikäli lentopäivissä on joustonvaraa, käytä sitä hyväksesi ja etsi lentojen hinnat useille eri päiville. Viikonloppulennot ovat lähes aina kalliimpia kuin arkilennot, ja myös arkipäivien välillä voi olla eroja. Vertaa tarkkaan hintoja matkatavaroiden kanssa, ja ota huomioon myös erilaiset lipputyypit.

TEKSI: Anna Venejärvi
KUVA: Pixabay

Lue lisää vinkkejä edulliseen matkustamiseen tammikuun 2020 Olé-lehdestä!