Kaikille avoimia luonnon altaita löytyy Andalusiasta kymmeniä. Osassa vesi on kuumaa ympäri vuoden. Mineraalipitoisilla lähdevesillä on lukuisia erilaisia terveydellisiä vaikutuksia kehoon ja mieleen.
Esittelyssä Baños de Alhama de Granada
Granadan ja Málagan provinssien rajalla sijaitsevan Alhama de Granadan kaupungin nimikin on peräisin arabian kielen sanasta al-hamman, joka viittaa terveyskylpylään. Kylän kuumat lähteet ovat yhdet Andalusian tunnetuimmista ja suosituimmista.
Metsäisessä maisemassa Alhama-joen vieressä sijaitsevat kuumat lähteet muodostuvat kolmesta peräkkäisestä altaasta, joiden vesi virtaa altaasta toiseen. Pienin altaista on kuumin, siihen mahtuu 2–3 ihmistä. Altaan vesi on jopa 48 asteista, joten se ei sovi kaikille.
Toinen ovaalin muotoinen ja betonipohjainen allas on isompi ja siihen mahtuu noin kahdeksan ihmistä. Vesi on mukavan lämmintä, suunnilleen 35–40 asteista. Kolmas allas on muta- ja hiekkapohjainen ja selkeästi viileämpi mutta silti talvellakin lämmin.
Suosittu kylpypaikka
Alhaman altaat ovat matalia, joten niissä uiminen ei ole mahdollista. Altaissa istutaan tai maataan rentoutuen ja terveellisistä mineraaleista sekä kauniista maisemasta nauttien.
Rauhallista aikaa kaipaavan kannattaa tulla lähteille todella aikaisin aamulla tai iltamyöhään, sillä luonnonaltaat ovat turistien lisäksi monen paikallisen suosiossa päivittäin.
Vesi koostuu sulfaateista, bikarbonaateista, magnesiumista, kalsiumista ja muista mineraaleista, jotka edesauttavat etenkin niveltulehdusten, reuman, allergioiden sekä luu- ja hengityselinsairauksien sekä stressin hoitoa.
Kylpylähotelli vieressä
Luonnonlähteiden vieressä on myös kolmen tähden kylpylähotelli. Siellä on muutamia porealtaita ja kuumakylpy baño de la Reina, jotka sisältävät kaikki terveysvaikutteisia vesiä. Hotellilla on myös ulkoallas, jossa on lämmintä noin 30-asteista mineraalivettä.
Lue helmikuun 2024 Olé-lehdestä vinkit kolmeen muuhunkin ilmaiseen terveyslähteeseen, joita yhdistää sijainti luonnon keskellä ja helppo saavutettavuus autolla!
TEKSTI ja KUVA: Mirva Seppälä