Aurinkorannikolla monet kunnat laskevat jätevedet puhdistamattomina luontoon

Aurinkorannikolla monet kunnat laskevat jätevedet puhdistamattomina luontoon

Jätevesidirektiivin rikkomisesta koitunee Espanjalle vuoteen 2026 mennessä yli 80 miljoonaa euroa.
Vedenpuhdistuslaitos

Espanja on maksanut vuodesta 2018 lähtien sakkoina yli 70 miljoonaa euroa Euroopan unionille, koska useat pienet ja keskisuuret kaupungit ovat yhä ilman vedenpuhdistamoa.

Strand Properties

Yksi tällaisista kaupungeista on Aurinkorannan äärellä oleva 23 000 asukkaan Alhaurín el Grande. Tämän Málagan maakuntaan kuuluvan kaupungin jätevedet päätyvät pitkälti suoraan Guadalhorce-jokeen, joka laskee Välimereen Málagan länsipuolella.

Pelkästään Alhaurín el Granden jätevesiä käsittelevän laitoksen viivästymisestä Andalusian hallitus maksaa sakkoina noin 100 000 euroa kuukaudessa.

Málagan maakunnassa 13 prosenttia ilman puhdistamoa

Alhaurín el Granden ja muiden Guadalhorce-joen varrella olevien kaupunkien, Torremolinosin ja joidenkin Málagan kaupunginosien jätevesiä käsittelevää uutta puhdistamoa on odotettu pitkään ja hartaasti.

Viimeisten viivästyksien jälkeen sen odotetaan valmistuvan vuonna 2026.

Málagan lentokentän pohjoispuolelle rakennettava laitos käsittelee valmistuttuaan noin 250 000 asukkaan jätevedet, ja sen kustannusarvio on noin 105 miljoonaa euroa.

Lue lokakuun 2023 Olé-lehdestä koko juttu Espanjan vedenpuhdistusongelmasta. Mikä tähän on johtanut? Miten ja milloin asia aiotaan ratkaista?

TEKSTI: Jukka Laurimo
KUVA: Unspalsh

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart