Aurinkorannikolle valittiin Uusi seurakuntaneuvosto

Aurinkorannikolle valittiin Uusi seurakuntaneuvosto

Pekka Sinervo kertoi yllättyneensä valinnastaan seurakuntaneuvoston puheenjohtajaksi.

Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan uusi seurakuntaneuvosto valittiin järjestäytymiskokouksessa 17. tammikuuta. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pekka Sinervo. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Sinervon edeltäjä, edellisen seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Tapani Puranen. Muut neuvoston jäsenet ovat Jari Syväkangas, Hannu Kärkkäinen, Pirjo Nurmesviita ja Urpo Raunio.
Pekka Sinervo kertoo odottavansa avoimin mielin seurakuntaneuvoston työskentelyä. Aiempaa kokemusta seurakuntaneuvostosta hänellä ei ole.
– Ajattelin, että miksi en voisi olla seurakuntaneuvoston ehdokkaana, kun olen myös yhteiskunnallisesti orientoitunut ja olen RKP:n kansanedustajaehdokkaana Oulun vaalipiirissä, Sinervo toteaa.
Mikä sai hänet hakemaan seurakuntaneuvoston puheenjohtajaksi?
– Olin Los Bolichesin kirkossa jumalanpalveluksessa marraskuussa, ja joku ehdotti minulle, että hakisin seurakuntaneuvostoon. Aikaa miettimiseen oli vain yksi yö, koska listat sulkeutuivat seuraavana päivänä kello 12. Niinpä sitten kävin aamulla klinikalle mennessäni Nuriasolin aulassa allekirjoittamassa paperit. Ehkä tehtävä lopulta valitsi minut, Sinervo pohtii.

Strand Properties

Torrentuvan kohtalo sittenkin auki?

Edellinen seurakuntaneuvosto teki päätöksen Torremolinosissa sijaitsevan Torrentuvan sulkemisesta ja myymisestä. Torrentupalaisten keskuudessa polemiikkia on herättänyt etenkin seurakuntaneuvoston päätös vaihtaa Torrentuvan lukot ja estää näin vapaaehtoisten ja muiden kävijöiden pääsy tiloihin. Tuore seurakuntaneuvoston puheenjohtaja ei näe estettä sille, että Torrentupa olisi kohtaamispaikkana avoinna kävijöille niin kauan kuin seurakunta omistaa tilan ja vakuutus on kunnossa.
– Kun sinä tai minä panemme asunnon myyntiin, emmehän me ovea lukkoon pane ennen kuin se on myyty. Mielestäni voisimme avata Torrentuvan, vaikka se onkin edelleen myynnissä – sitä asiaa käsitellään tietenkin erikseen. Ihmiset voisivat kohdata siellä toisiaan, vaikka keittiö pysyisi suljettuna. Se olisi kädenojennus torremolinoslaisille, Sinervo toteaa.
Pauli Tuohiojan mukaan Antti Aarnio-Wihuri on lupautunut rahoittamaan remontin, jota lupien saaminen Torrentuvan toiminnan jatkamiseksi edellyttää. Voisiko uusi seurakuntaneuvosto pyörtää edellisen seurakuntaneuvoton päätöksen myydä Torrentupa?
– Kuka tietää. Avoimuus ja juttelu ovat varmasti ne asiat, joita nyt kannattaa harjoittaa, Sinervo sanoo.0

Your Cart