Aurinkorannikon junaliikenne palaa normaaliin rytmiin

Aurinkorannikon junaliikenne palaa normaaliin rytmiin

Aurinkorannikon lähijunaliikennettä vaivannut kuljettajapula on saatu ratkaistua.

Renfe palautti Aurinkorannikon junaliikenteen normaaleihin aikatauluihin huhtikuun alussa. Yhtiö kertoo lisänneensä yhteensä kahdeksan vuoroa linjoille C-1 ja C-2. Junavuorojen palauttaminen näkyy erityisesti Fuengirola-Málaga-linjalla C-1, jonka vuoromäärä lisääntyy kuudella. Jatkossa Málagan ja Fuengirolan välillä liikennöi arkipäivisin 104 junavuoroa.
Junien lisääminen liikenteeseen on Renfen mukaan ollut mahdollista uusien veturinkuljettajien ansiosta. Yhtiö on kouluttanut uusia kuljettajia, joista Málagassa on nyt aloittanut työnsä yhdeksän.
Málagan alueen paikallisjunien liikennöinnin rajoittaminen alkoi viime vuoden loppupuolella. Junavuorojen harventamisen lisäksi reiteillä oli ongelmia junien myöhästymisten ja peruutettujen vuorojen takia.
Renfen mukaan ongelmat johtuivat henkilöstöpulasta, jonka taustalla ainakin osittain oli koronaviruspandemian aiheuttama katkos koulutuksessa ja työntekijöiden rekrytoinneissa.

Strand Properties

Lisävuoroja pääsiäisen yöliikenteeseen

Pääsiäisviikolla tuhannet henkilöt käyttävät Fuengirola-Málaga -junareittiä käydäkseen katsomassa Málagan kulkueita. Tämä tiedostetaan Renfellä, joka on ilmoittanut lisäävänsä junavuoroja Semana Santan eli pääsiäisviikon aikana. Renfe ilmoitti myös yöaikaisista lisävuoroista pääsiäisenä. Pääsiäisviikolla 10.-17. huhtikuuta Málagan ja Fuengirolan välillä liikennöi 48 ylimääräistä vuoroa.
Maaliskuun lopussa Málagan lähijunaliikenne otti käyttöön Twitter-tilin, joka välittää reaaliajassa tietoja junaliikenteestä valituilla linjoilla. Tilin osoite on @InfoCercanías. Palvelusta voi tilata halutun linjan ja kellonaikojen tiedotteita.

Uusi luotijunayhteys Málagan ja Granadan välille

Renfe aloitti 4.4. luotijunayhteyden Málagan ja Granadan välillä. AVE liikennöi kaupunkien välillä aluksi neljällä päivittäisellä vuorolla niin, että se lähtee Málagasta 9.25 ja 20.25 ja Granadasta 7.40 ja 18.50. Matka kestää tunnin ja kymmenen minuuttia ja mahdollistaa siirtymisen kaupungin keskustasta toiseen ilman pysäköinti- tai ruuhkaongelmia.0

Your Cart