Priima-yhtiöt on rakentamassa Mijasiin seniori- ja hoiva-asuntoja, joissa saa suomenkielistä palvelua.

– Tähän se tulee, Calahondan Linnunlaulu, sanoo Priima-Yhtiöiden perustaja ja toimitusjohtaja Jari Rastas.

Välimeri kimaltelee rinnetontin alla seisovien talojen takana ja vieressä kiemurtelee joenuoma, jota reunustavat suuret vehreät puut. Kun pysähtyy, laulun ja viserryksen tosiaan kuulee.

Mijas Costan Calahondaan rakennettava Linnunlaulu tulee olemaan ensimmäinen suomalainen senioriasumiskeskus Espanjassa. Juuri valmistuneissa arkkitehdin suunnitelmissa on muun muassa kuntosali, uima-allas, ravintola, nelisenkymmentä senioriasuntoa ja 17–18 kevythoivahuoneistoa.

Senioriasunnot ovat myyntikohteita ja hoiva-asunnot kuukausimaksullisia.

Vahva usko hankkeeseen

– Uskon vahvasti tähän hankkeeseen. Olemme vakaavarainen pitkän linjan toimija, joka toimii tarkan harkinnan pohjalta, toteaa Rastas, joka tietää, että palvelukeskuksia on suunniteltu Aurinkorannikolle aiemminkin.

Yhtiöryhmä Priima-Yhtiöt toimii kiinteistöhankkeiden kehittäjänä, sijoittajana ja rakennuttajana. Heillä on pitkä kokemus sote-rakentamisesta Suomessa.

Mijasin Calahondassa sijaitseva rinnetontti on ollut yhtiön omistuksessa viime vuodesta lähtien. Ennen sen ostoa he varmistivat tarkasti selustansa ja neuvottelivat Mijasin kaupungin kanssa yksityiskohdista.

Nyt arkkitehdin piirustukset ovat juuri valmistuneet, ja pian aletaan infran kimppuun. Alkuperäisen raamituksen mukaan keskus valmistuu vuonna 2024.

– Suomeen vain terveisiä, että täällä ei mikään tapahdu vuodessa tai kahdessa. Pelkkä tontin intensiivinen haku kesti kolmisen vuotta, Rastas sanoo.

Suuri tarve

Ihan ensimmäisenä tehtiin kuitenkin taustatutkimuksia. Niissä oletus siitä, että Aurinkorannikolla on valtava tarve suomalaiselle senioriasumiselle palveluineen, vahvistui nopeasti.

–Kyselytutkimuksessa alueen suomalaisten vastaukset olivat samansuuntaisia: Emme ehkä vielä tarvitse palveluita, mutta näemme sen tarpeen. Emme haluaisi lähteä Suomeen palveluiden puutteen vuoksi, mutta ei ole muuta vaihtoehtoa, Rastas kertoo.

Siihen Priima-Yhtiöt rakentavat nyt ratkaisua.

TEKSTI ja KUVA: Eeva-Maria Hooli

Lue koko juttu suunnitteilla olevasta suomalaisesta seniorikeskuksesta lokakuun 2021 Olé-lehdestä!