Espanja poisti rajoitukset EU-maista saapuville

Espanja poisti rajoitukset EU-maista saapuville

Espanjaan saapuminen toisesta EU-maasta yksinkertaistui huomattavasti kesäkuun alussa.
Koronapassia ei enää vaadita toisesta EU- tai Schengen-maasta Espanjaan matkustavilta. QR-koodivaatimus poistui käytöstä jo aiemmin.

Espanja on poistanut koronatodistusten vaatimisen maahan lento- tai meriteitse toisesta EU- tai Schengen-maasta saapuvilta matkustajilta. Päätös, joka tehtiin 2. kesäkuuta, astui voimaan seuraavana päivänä.
Espanja on viime kuukausina asteittain lieventänyt rajoituksia, jotka koskivat maahan saapuvia matkustajia. Huhtikuussa poistettiin terveyslomakkeen täyttämisvaatimus ja nyt oli vuorossa rokotetodistuksen vaatimuksen poistaminen. Sen vaihtoehtoina olivat todistuksen esittäminen negatiivisesta testituloksesta tai sairastetusta koronataudista. Tästä lähtien Suomesta tai muista EU-maista Espanjaan saavuttaessa ei enää tarvita minkäänlaisia terveystodistuksia.

Strand Properties

Todistuspakko edelleen voimassa kolmansista maista saapuville

Espanjaan kolmansista maista saapuvat joutuvat edelleen esittämään maahan saapuessaan jonkin yllä mainituista todistuksista. Mikäli matkustaja ei omaa EU-maassa hyväksyttyä rokotetodistusta, todistusta negatiivisesta testituloksesta tai sairastetusta taudista, tämän on ennen maahan saapumistaan täytettävä Spain Travel Health -sivuilta löytyvä terveyslomake ja seurattava maahan saapuessaan niin sanottua sinistä linjaa. Linjaa hallitsevat kenttätyöntekijät arvioivat henkilön tilanteen ja tarvittaessa ohjaavat tämän testiin lentokentällä.

Espanja on luopunut koronapasseista

Espanja on kokonaisuudessaan luopunut koronapassien vaatimisesta jo kuukausia sitten. Koronapasseja vaadittiin maassa hieman itsehallintoalueesta riippuen. Esimerkiksi maan pääkaupungissa Madridissa koronapasseja ei vaadittu missään olosuhteissa missään vaiheessa, mutta Andalusiassa passivaatimus oli voimassa ravintoloissa muutaman viikon. Tiukin koronapassivaatimus oli Kataloniassa ja Valencian itsehallintoalueella, jossa sitä vaadittiin jopa kuntosaleilla.
Niin ikään yleisestä maskipakosta on maassa luovuttu. Maskia vaaditaan ainoastaan apteekeissa, terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, samoin kuin fysioterapeutin vastaanotolla tai kotikäynnillä sekä julkisissa kulkuneuvoissa.

Teksti Katia Westerdahl,
kuva Aena0

Your Cart