Espanjan erilainen päivärytmi

Espanjan erilainen päivärytmi

Espanjaan matkaavan on syytä tuntea maan erilainen päivärytmi. Erityisesti ruoka-ajat poikkeavat suomalaisista.

Siestalla_JoseHidalgo_TurismoCDS
Siestaa vietetään lounaan jälkeen. Lounas syödään noin kello 14.
(Kuva: Turismo de Costa del Sol)

Aamiainen aloittaa Päivän: Päivä on mukava aloittaa kahvilla ja tuoremehulla asunnon terassilla tai lähikahvilassa ennen kuin aurinko kipuaa kovin korkealle porottamaan. Useat aamiaista tarjoavat kahvilat avaavat ovensa kahdeksan maissa, ja hotellien aamiainen tarjoillaan yleensä kello 7–10.

Kaupat auki kymmeneltä: Suurin osa kaupoista ja virastoista avaavat ovensa viimeistään kymmeneltä. Kauppakeskukset jatkavat tauotta iltaan asti, mutta virastot ja putiikit lopettavat tai pitävät taukoa kahdesta eteenpäin. Muista myös, että torit, markkinat ja kauppahallit noudattavat yleensä aikataulua 10–14.

Markkinat
Yksittäiset kaupat, erikoisliikkeet, kauppahallit ja torit ovat avoinna yleensä kello 10–14. Iltapäivä pyhitetään ruokailulle ja levolle, ja liikkeiden ovet avataan taas kello 17. Poikkeuksen sääntöön tekevät vain isoimmat liikkeet ja kauppaketjut.

Siesta hiljentää iltapäivällä: Siesta kestää kahdesta viiteen iltapäivällä, ja silloin Espanjassa on myös lounasaika. Monet paikalliset ravintolat eivät edes tarjoa lämmintä ruokaa ennen kello kahta. Kesän kuukausina myös aurinko on siestalla polttavimmillaan, joten viimeistään silloin on aika sivellä 50-kertoimista aurinkorasvaa.

Illallispöytään vasta illalla: Espanjassa ei ole mitään asiaa illallispöytään ennen kello 20. Paikalliset antavat auringon laskea ennen ulos lähtöä, erityisesti kesällä, ja monet venyttävät ruokailun aloittamisen jopa yli kymmeneen. Tapaksia voi tosin nauttia jo aiemmin. Muista myös, että roskat viedään ulos illalla/yöllä.

Yöelämää aamuun asti: Yöelämä on Espanjassa parhaimmillaan vasta puolenyön jälkeen. Illallinen venyy monesti myöhään, joten monet yökerhot ammottavat tyhjyyttään vielä yhden aikaan aamuyöstä. Kahden aikaan meno jo kiihtyy ja tanssilattiat täyttyvät. Baarit ovat yleisesti auki aamu neljään, yökerhot aamuun (valoisaan) asti.

Tilaa Olé-lehti     Anna palautetta

Strand Properties


1 comment

Comments are closed.

0

Your Cart