Espanjan etäilijä tarvitsee myös estetiikkaa

Espanjan etäilijä tarvitsee myös estetiikkaa

Työhuoneen ei tarvitse olla karsittu ja kolkko. Kauniit yksityiskohdat ja ikkunasta tulviva Espanjan valo antavat energiaa.
Toimiva työpiste on sekä ergonominen että esteettinen. Espanjan kotikonttoreissa kannattaa hyödyntää luonnonvalo ja mieltä piristävät maisemat.

Koti on yhä useammalle myös työpaikka. Vaikka suomalaisia on ollut yrittäjänä tai etätöissä Espanjassa jo pitkään, koronapandemia on lisännyt kotona työskentelevien määrää.

Strand Properties

Aurinkorannikolla toimivalle sisustussuunnittelija Tiina Armiselle onkin tullut useampia toimeksiantoja kotitoimistojen suunnitteluun.

– Tärkeintä on, että työpiste on mukava, toimiva ja että se näyttää hyvältä, Arminen sanoo.

Merkittävää on myös se, mihin työpisteen kotona sijoittaa. Hän suosittelee pöytää ikkunan ääreen.

“Espanjassa ikkunassa voi olla jopa merinäköala, vuori tai appelsiinipuu edessä. Jos voi välillä katsoa jotain kaunista, se antaa positiivista fiilistä.”

– Täällä Espanjassa voi olla jopa merinäköala, vuori tai appelsiinipuu edessä. Jos voi välillä katsoa jotain kaunista, se antaa positiivista fiilistä.

Kotikonttori kuntoon

Arminen ei suosittele pitkäaikaista sohvalla työskentelyä, vaikka ainoa työväline olisi kannettava tietokone.

– Moni sanoo, että on hyvä olla sohvalla. Voihan se olla vähän aikaa kiva, mutta saako siinä kuitenkaan tehokkaasti tehtyä.

Siitä päästäänkin ergonomiaan. Useimpia perinteisiä toimistotuoleja voi olla vaikea yhdistää muuhun sisustukseen tai ne eivät miellytä silmää.

– Kotona ei tarvita yleensä sellaista toimistotuolia, jossa on rullat alla. Muukin kuin perinteinen toimistotuoli käy.

– Tärkeää on, että siinä olisi selkänoja, jotta voi välillä nojata taaksepäin, ja että itsellä on siinä mukava istua, eikä selkä kipeydy.

Työhuoneen ei tarvitse olla kolkko

Työhuonetta rakentaessa moni suosii yksinkertaista sisustusta, mutta mikään ei estä tuomasta työpisteeseen pehmeyttä ja kodikkuutta.

– Usein työhuone on karsittu ja kolkko, mutta se pitäisi olla päinvastoin. Työhuoneelle pitäisi olla kiva mennä.

Arminen kannustaakin panostamaan työhuoneen esteettiseen puoleen. Sen voi tehdä pienelläkin asioilla. Se voi olla kukkakimppu, eukalyptuksen oksa, viherkasvi tai vaikka valokuva.

– Se antaa alitajuisesti energiaa ja toimii jollain tavalla inspiroitumisena. Sitä kun katsoo, hymy nousee huulille.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVA: Tiina Arminen

Katso marraskuun 2020 Olé-lehdestä, millaisia etätyöpisteitä suomalaiset ovat luoneet Espanjan koteihinsa!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart