Espanjan kodit tutuiksi Airbnb’n kautta

Espanjan kodit tutuiksi Airbnb’n kautta

Toimittaja matkusti Espanjaan testaamaan erilaisia koteja Airbnb-majoituksen kautta. Mitä hän kokeilusta oppi?
Asuntoje viihtyvyys, sijainti ja kunto vaihtelivat hurjasti. Aurinkorannikon pääkaupungista Málagasta näkyi ikkunasta vain likainen pyykkikuilu. Ensimmäinen asunto Fuengirolassa oli kuuma kesähelteillä, mutta kaunis parveke toi viihtyisyyttä ja viilennystä.

Olé-lehden avustaja Satu Väisänen alkoi vuonna 2017 vakavasti harkita Espanjaan
muuttamista. Hänellä oli mielessään romanttinen
kuva vuoristossa asumisesta.

Strand Properties

– Olin haaveillut, että muuttaessani Aurinkorannikolle muuttaisin jonnekin ylemmäs omaan rauhaan, missä voisin päästää luovuuteni valloilleen.

Väisänen kuitenkin lähti kokeilemaan eri asumismuotoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Kuinka kävi maaalaisidyllin?

– Airbnb-majoitusmuotoa kohtaan noussut kritiikki ei ollut silloin vielä huipussaan, kun itse lähdin testaamaan erilaisia espanjalaisia asuntoja. Opin tärkeitä asioita, joita en olisi koskaan oivaltanut hotelleissa asuessani.

“Opin asioita, joita en olisi oppinut hotellissa asuessani.”

– Vuonna 2017 sain ajatuksen muuttaa Fuengirolaan, vaikka en ollut käynyt siellä koskaan. Päätin tehdä ensin kaksi tutkimusmatkaa, yksin, ja päästäkseni mahdollisimman autenttiseen elämänmenoon kiinni, majoitusvaihtoehdoksi valikoitui Airbnb. Ratkaisuni oli paljon fiksumpi kuin osasin silloin itsekään aavistaa.

Kun Väisänen etsi myöhemmin pitkäaikasta, omaa vuokra- ja omistusasuntoa, tiesi hän jo kokemusten pohjalta, millaisia asumiseen liittyviä asioita tulisi huomioida. Suomeen verrattuna erot olivat isoja.

– Ensimmäinen tutustumismatka Selatessani Airbnb-tarjontaa olin kuin lapsi karkkikaupassa. Oli ihanaa päästä kurkkimaan millaisia erilaisia asuntoja ja asumismuotoja oli tarjolla. Valitsin ensimmäiselle neljän päivän pikareissulle kaksi eri majoitusta: kolmeksi päiväksi huoneen aivan Fuengirolan keskustasta bussiterminaalin läheisyydestä sekä viimeiseksi päiväksi huoneen Mijas Costan vuoristosta, jotta saisin erilaisia kokemuksia.

TEKSI ja KUVAT: Satu Väisänen

Lue Väisäsen kokemus kokonaisuudessaan maaliskuun 2020 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart