Espanjan vuokrakodista oman maun mukainen

Espanjan vuokrakodista oman maun mukainen

Susanna Rasilaisen Benalmádenassa sijaitsevan asunnon sisustuksessa yhdistyvät boho, skandinaavisuus ja rantatalotyyli.
Susanna Rasila on tyytyväinen Benalmádenassa sijaitsevaan vuokrakotiinsa, sillä hän on pystynyt sisustamaan sen mieleisekseen.

Viime kesänä Susanna Rasilainen muutti Benalmádenassa sijaitsevaan Higeróniin vuokrakolmioon, josta löytyi kaikki mitä hän etsi. Kriteereinä olivat muun muassa rauhallinen sijainti, ilmastointi, autopaikka, merinäköala ja suuri terassi.

Strand Properties

Sisustamista rakastavalle Susannalla tärkeintä kuitenkin oli, että hän saisi itse kalustaa vuokra-asunnon.

Espanjassa vuokra-asunnoissa asunut tai sellaista etsivä tietää, että sisustus aiheuttaa päänvaivaa. Käytännöt vaihtelevat eri puolilla maata, mutta esimerkiksi Málagan seudulla vuokra-asunnot ovat useimmiten täysin kalustettuja, jolloin omille sisustusratkaisuille ei juuri jää tilaa.

Aurinkorannikolla kohta kolme vuotta asunut Susannapaini asian kanssa kahden edellisen asunnon kanssa ennen kuin asettui unelma-asuntoonsa.

– Teimme pitkäaikaisen vuokrasopimuksen, jonka vuoksi voinkin nyt sisustaa ja satsata tähän, hän sanoo.

Tyylien hallittu sekoitus

Susanna toi mukanaan muutamia edelliseen asuntoon hankkimiaan kalusteita, jonka lisäksi hän sopi omistajien kanssa, että puiset, boho-henkiset kaappi ja lipasto jätettäisiin asuntoon.

– Ne ovat aika koristeellisia, eivätkä siksi ihan minun tyyliäni. En ehkä itse olisi niitä valinnut, mutta oikeastaan ne ovatkin todella kivat.

Ruokapöydän yllä loistaa pala Suomea eli Finnish Design Shopista Espanjaan tilattu Octo-valaisin. Rustiikkista pöytää ympäröivät trendikkäät rottinkituolit.

Niiden ympärille alkoikin rakentua elegantti ja hallittu oman maun mukainen sisustus. Espanjassa Susannan oma maku on tosin muuttunut. Suomessa koti oli modernimpi ja yksinkertaisempi, mutta nyt tyyliin on hiipinyt mukaan boheemimpia säväyksiä.

– Boho on kiva, mutta sitä ei saa olla liikaa. Esimerkiksi metallinen pöytä tuo kokonaisuuteen hieman särmää ja kovuutta, Susanna kuvailee olohuoneensa ilmettä.

– Tykkään simppelistä ja yksinkertaisesta, mutta toisaalta tykkään tyylien miksaamisesta.

Sisustus elää koko ajan

– Sisustukseni ei ole koskaan valmis. Tai on se hetkellisesti, mutta pian tekee taas mieli muuttaa jotain.

Yhdeksän kuukauden asumisen jälkeen Susanna harkitsee esimerkiksi terassin olonurkkauksen pöydän korvaamista uudella mustalla sekä mustia tuolin pehmusteita. Musta on Susannan ihastelema trendiväri.

Susannan suosikkipaikka on sohvasta, rottinkituoleista ja vintage-pöydästä koostuva terassin olonurkkaus.

Sisustuslehtien ja -sivustojen selailu sekä liikkeiden kiertely on Susannalle harrastus – oikeastaan myös osa työtä. Maanvaihdon jälkeen hän vaihtoi hieman yllättäen alaa kiinteistönvälittäjäksi ja tarjoaa lisäpalveluna sisustuskonsultointia.

Terassilla on useita valoelementtejä luomassa tunnelmaa.

Alun perin sapattivuodeksi Espanjaan muuttanut Susanna on kotiutunut niin, ettei suunnittele Suomeen palaamista. Hänen mielessään on myös käynyt oman asunnon ostaminen.

– Tosin nyt tämä vuokra-asunto on niin ihana, että olisi hirveän vaikeaa lähteä.

TEKSTI ja KUVAT: Eeva-Maria Hooli

Piipahda kesä-heinäkuun 2021 Olé-lehden mukana suomalaisnaisen tyylikkääseen vuokrakotiin Espanjassa.

Lue digilehti
Tilaa Olé-lehti0

Your Cart