Ex-konsuli jakaa matkavinkit rakkaalle Gran Canarialle

Ex-konsuli jakaa matkavinkit rakkaalle Gran Canarialle

Viime vuonna eläkkeelle jäänyt kunniavarakonsuli Maritta Kettunen kertoo suosikkinsa saarelta, jossa hän on asunut jo 43 vuotta.
Gran Canarialla asuva Maritta Kettunen rakastaa kotisaartaan.

Gran Canarian tunnetuimmat vetonaulat – Maspalomasin dyynit, Mogánin huvipursisatama ja Playa del Inglésin yöelämä – ovat varmasti tuttuja monelle, mutta saarella pitkään asuneella Maritta Kettusella on suomalaisille joukko muitakin vinkkejä.

Strand Properties

Kettunen on asunut Gran Canarialla 70-luvulta lähtien. Neljän lapsen äiti ja kolmen lapsen isoäidistä paistaa rakkaus omaa saarta kohtaan. Hän aloittaa listansa sen pääkaupungista.

Las Palmasin kuuluisa 1800-luvun lopussa rakennettu Santa Catalina -hotelli kuuluu Kettusen lempipaikkoihin, kun hän haluaa rauhassa tavata vaikkapa ystävättäriään kahvikupin äärellä.

– Las Palmasin eli saaren pääkaupungin ehdoton mielipaikkani on Veguetan kaupunginosa. Se on ikään kuin Las Palmasin vanhakaupunki, ja siellä on ihana kävellä. Veguetassa on museoita, esimerkiksi Kolumbuksen museo, kivoja kahviloita, katedraali ja ne ihanat mukulakadut, joita rakastan, Kettunen kertoo.

Myös Trianan ostoskatu ja Pérez Galdósin teatteri kuuluvat Kettusen mielestä Las Palmasin parhaimmistoon.

Playa de las Nieves on yksi Kettusen suosikeista.

Toinen hänen suosikkinsa on Gáldarin kylä, joka sijaitseesaaren luoteisosassa. Gáldarin erikoisnähtävyys on cueva pintada, vulkaanisesta kivimateriaalista muodostunut luola keskellä kaupunkia ja banaaniviljelmiä.

– Kohde sopii erityisen hyvin suomalaisille, sillä turistitoimisto on tekstittänyt kaupungin esittelyvideon suomeksi. Gran Canarian ainoa virallinen suomalainen opas Maarit Kasslin on tehnyt suomennoksen, Kettunen kertoo.

Hän suosittelee myös Puerto de las Nievesin kalastajakylää, joka sijaitsee Agaeten kupeessa. Alueella on myös hiekkaranta, Playa de las Nieves.

– Se on ihana paikka mennä syömään mereneläviä.

TEKSTI: Katia Westerdahl
KUVAT: Katia Westerdahl, Turismo de Gran Canaria

Lue Maritta Kettusen haastattelu ja loput vinkit Gran Canarialle lokakuun 2020 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart