Gluteenittoman ruuan valikoima parantunut Espanjassa

Gluteenittoman ruuan valikoima parantunut Espanjassa

Keliaakikolle on selvästi aiempaa enemmän valinnanvaraa Espanjassa niin ravintoloissa kuin ruokakaupoissakin.


Gluteenittomat tuotteet on merkitty Espanjassa “sin gluten”.

Keliaakikkojen arki Espanjassa oli hankalaa vielä muutama vuosi sitten, kun gluteenittomia tuotteita joutui metsästämään erikoisliikkeistä. Nyt tilanne on muuttunut, sillä gluteenittomia tuotteita on tarjolla lähes kaikissa päivittäistavaraketjujen kaupoissa.

Gluteenittoman ruuan markkinat kasvavat Espanjassa tällä hetkellä Asociación de Celíacos y Sensibles al Gluten -keliakialiiton mukaan noin 15 prosentin vuositahtia, ja myös kauppaketjut ja ravintolat ovat huomanneet gluteenittoman ruuan kysynnän. Suurimmissa ruokakauppaketjuissa, kuten Carrefourissa, Supercorissa ja Alcampossa, on keliaakikoille oma kattava sin gluten -osastonsa. Myös Mercadona-päivittäistavaraketjulla on laaja ja edullinen gluteenittomien tuotteiden valikoima, jota kasvatetaan jatkuvasti.

Gluteenittoman ruuan markkinat kasvavat Espanjassa noin 15 % vuositahtia.

Keliaakikoille ja muille gluteiinitonta ruokavaliota suosiville suunnattu ravintolatarjonta on kasvanut Espanjassa merkittävästi, sillä varsinkin isoimpiin kaupunkeihin on avattu ravintoloita ja kahviloita, joissa kaikki tarjoiltava ruoka on täysin gluteenitonta. Myös monet Espanjan suositut ravintola- ja pikaruokaketjut tarjoavat nykyään gluteiinittomia vaihtoehtoja.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Olé-lehti

Lue lisää gluteenittomasta ruuasta Espanjassa, gluteenitonta ruokaa tarjoilevista ravintoloista sekä keliaakikkojen espanjan kielen sanastosta helmikuun 2019 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart