Gran Canarialla talvehtii onnellisia suomalaisia

Gran Canarialla talvehtii onnellisia suomalaisia

Gran Canarian suurin suomalaiskeskittymä sijaitsee etelässä, San Bartolomé de Tirajanan kunnassa. Yleisimmin suomalaiset talviasukkaat pakenevat tänne Suomen talvea loka-maaliskuuksi.
Maarit Westerlund ja Timo Tuokko (vas.) viettävät talvikuukauden Gran Canarialla. Värrit viettävät talvensa Gran Canarialla lähinnä terveyssyistä.

Jos Gran Canarialla talvehtiville suomalaisille pitäisi etsiä jokin yhteinen nimike, niin se varmasti olisi rakkaus saarta kohtaan. Se – ja hyvä olo – suorastaan huokuu heistä. Elämä maistuu, kun saa vapaasti valita, kuinka ja missä sitä haluaa elää.

Strand Properties

Naantalista kotoisin olevat Maarit Westerlund, 66, ja Timo Tuokko, 64, ovat hyvä esimerkki Kanarian suomalaistalvehtijoista. Pariskunta on viettänyt talvet Gran Canarialla jo kolmetoista vuotta. Kysymykseen siitä, miten ihmeessä he saavat eläkeläispäivänsä kulumaan, pariskunta purskahtaa makeaan nauruun.

“Vastaamme kyselijöille: miten ihmeessä te siellä Suomen vesisateessa ja pimeässä saatte pitkät talvikuukaudet kulumaan?”

– Meiltä niin usein tätä Suomessa kysytään! Vastaamme kysyjälle vastakysymyksellä: miten ihmeessä te siellä Suomen vesisateessa ja pimeässä saatte pitkät talvikuukaudet kulumaan?

Oulusta kotoisin olevat Hanna ja Kari Värri aloittivat talvien vieton Kanarialla lähinnä terveyssyistä ja ilmaston sekä luottofysioterapeutin ansiosta voivat paremmin kuin koskaan. 

– Jos asuisimme Suomessa, olisimme joko eri avustusten, rollaattorin tai sähköskootterin varassa. Emme kumpikaan voisi olla ulkona talvisin, elämänlaatu täällä on niin paljon parempaa, kun pääsemme liikkumaan.

TEKSI ja KUVAT: Katia Westerdahl

Lue lisää Gran Canarian suomalaisista, heidän yhteishengestään ja seurakunnan toiminnasta saarella helmikuun 2020 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart