Härkäkulttuuri muutoksessa Espanjassa
xnxx
teen takes massive big black cock in his virgin tight ass bareback. fuq hd turkish girlffriend fuckes in all holes.

Härkäkulttuuri muutoksessa Espanjassa

07/10/2019
Suomalainen Esa Ennelin kuvasi härkätaistelujen vastaisia mielenosoituksia Pamplonassa ja huomasi mielenosoittajien saavan myös kaupunkilaisten tuen.
Esa Ennelin kuvasi härkätaistelujen vastaisia mielenosoituksia Pamplonassa.

Barcelonassa asuva Esa Ennelin on tehnyt vuosien ajan töitä ihmisoikeuksien puolesta eri puolilla maailmaa. Barcelonaan muuton jälkeen hänen huomionsa herätti eläinoikeusasioiden kehno tilanne Espanjassa.

Katalonia on yksi kolmesta Espanjan itsehallintoalueesta, joissa härkätaistelut ovat kiellettyjä, mutta muualla Espanjassa perinne on yhä voimissaan.

Härkätaistelujen määrä on viimeisten
kymmenen vuoden aikana puolittunut Espanjassa.

– Jos verrataan Espanjaa ja Suomea eläinoikeusasioiden kannalta, niin Suomessa asiat vaikuttavat ainakin ulkomailta katsottuna paremmalta kuin täällä etelässä. Ehkä se johtuu siitä, että Espanja jäi Francon diktatuurin aikana eristyksiin muusta maailmasta. Mielestäni esimerkiksi eläinten oikeudet tulisi lisätä espanjalaisten koulujen opetusohjelmaan, Ennelin pohtii.

Vaikka härkätaistelujen määrä on viimeisten kymmenen vuoden aikana puolittunut Espanjassa, erilaisia härkäjuhlia järjestetään yhä aktiivisesti eri puolilla Espanjaa. Härkätaistelujen ammattilaisten mielestä härkiin liittyvät kansanjuhlat, kuten kaduilla järjestettävät härkäjuoksut, ovat jopa raaempia kuin perinteiset areenataistelut.

Ennelin on kuitenkin huomannut, että monet espanjalaisnuoret suhtautuvat härkäperinteisiin kriittisesti. Asenteiden muuttumisen Ennelin näki aitiopaikalta kuluneena kesänä, kun eläinsuojelujärjestö Petan Iso-Britannian yksikkö tarjosi suomalaiselle mahdollisuuden osallistua suoraan toimintaan Pamplonan härkäjuhlia vastaan. Ennelin valokuvasi härkäjuoksujen vastaisia mielenosoituksia.

Mielenilmaisussa lavastimme murhapaikan Pamplonan kaupungintalon eteen.

– Tavoitteenamme oli tuoda mielenilmauksella esille se tosiasia, että juhlissa kidutettiin kuoliaaksi vähintään 54 jaloa härkää. Mielenilmaisussa lavastimme murhapaikan Pamplonan kaupungintalon eteen, jossa puolialastomat ja keihäillä lävistetyt mielenosoittajat makasivat maassa kuolleina.

– Oletimme, että paikalliset ihmiset olisivat vastustaneet toimintaamme kiivaasti, mutta asia olikin aivan päinvastoin. Saimme heiltä paljon kiitosta ja kannustusta. Minulle jopa annettiin mahdollisuus ottaa valokuvia tapahtumasta kaupungintalon edessä olevalta terassilta, Ennelin kuvailee.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Esa Ennelin

Lue lisää Esa Ennelinin kokemuksista ja härkätaistelujen nykytilasta Espanjassa lokakuun 2019 Olé-lehdestä.

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart