Hinnoittelukikoilla lisätuloja ravintolan kassaan

Hinnoittelukikoilla lisätuloja ravintolan kassaan

Espanjassa ravintola-asiakkailta saatetaan kiskoa ylimääräisiä euroja pienten hinnoittelujippojen avulla.


Arvonlisävero täytyy olla sisällytetty ruokalistan hintoihin. Veron lisääminen vasta laskutusvaiheessa on laitonta.

Komeileeko laskussasi lisämaksu terassille tarjoilusta, onko pyytämättä tuodusta leivästä laskutettu ekstraa tai onko listassa mainittuun hintaan ynnätty vasta laskutusvaiheessa 10 prosentin arvonlisävero?

Vastaavat pienet hintakikat ovat Espanjassa melko yleisiä, ja osa niistä on täysin laittomia, osa taas tiettyjen puitteiden rajoissa laillisia. Esimerkiksi tilaamattakin pöytään tuodusta leivästä voidaan lain mukaan laskuttaa, jos leivän hinta on merkitty ruokalistaan.

Ravintola-asiakkaiden kannattaa Espanjassa muistaa, että tarjolle laitetussa ruokalistassa on aina mainittava annoksen lopullinen hinta. Pienet sivumerkinnät, kuten ”terassille tarjoiltuihin annoksiin lisätään 10 % tarjoilulisä” eivät ole sallittuja, sillä ravintola-asiakkaita ei voi edellyttää tekemään laskutoimituksia hinnan hahmottaakseen. Listaan on merkittävä annoksen kokonaishinta sisälle ja vastaavasti terassille tarjoiltuna.

Listalla mainittuihin hintoihin on aina sisällytettävä arvonlisävero (IVA), sillä veron lisääminen annoksen hintaan vasta laskutusvaiheessa on laitonta.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Shutterstock

Lue lisää hinnoittelukikoista ja siitä, miten ravintola-asiakas voi laittomuuksiin törmätessään toimia marraskuun 2017 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart