Hyppää Barcelonan seudun rannikkojunaan!

Hyppää Barcelonan seudun rannikkojunaan!

Lähijuna vie Barcelonasta upean Costa de Maresmen rannikon läpi.

Blanes

Sa Palomera -kivenjärkäle löytyy Blanesin kaupungin rannikolta.

Jos Barcelonan kaupunki on tullut tutuksi, omista pari päivää Katalonian matkastasi Barcelonan tuntumassa sijaitsevien rannikkokylien tutkimiseen.

Costa de Maresmena tunnetun seudun läpi kulkeva cercanías-paikallisjunarata yhdistää Barcelonan metropolialueen aurinkoiseen rannikkoalueeseen, jonka varrelta löytyy toinen toistaan idyllisempiä kaupunkeja ja kyliä. Rantaviivaa myötäilevä junareitti onkin yksi Katalonian suosituimmista, sillä sen viehättävät rantakaupungit ovat nykyisin suosittuja turistikohteita.

Suuri osa radan 31 juna-asemasta sijaitsee aivan rannan tuntumassa.

Molins de Rei -juna-asemalta lähtevä lähijuna kulkee R1-rataa Barcelonan ja Costa del Maresmen rannikon läpi linjan pääteasemalle, Maçanet-Massanesiin. Suuri osa radan 31 juna-asemasta sijaitsee aivan rannan tuntumassa, lukuun ottamatta esimerkiksi Blanesin kaupungin asemaa, joka on reitin viimeinen asema rannikolla ennen junan suuntaamista sisämaahan.

Iberian niemimaan ensimmäistä junarataa ryhdyttiin rakentamaan yli 150 vuotta sitten, ja sen oli tarkoitus helpottaa liikennöintiä Barcelonan ja Costa del Maresmen muiden teollisten keskusten, kuten Matarón, välillä.

TEKSTI ja KUVA: Katri Lehmussaari

Lue lisää Costa de Maresmen junareitistä ja sen varrella sijaitsevista upeista paikkakunnista syyskuun 2017 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart