Ilmainen paikallisjunalippu loppuvuodeksi

Ilmainen paikallisjunalippu loppuvuodeksi

Renfe tarjoaa ilmaiset paikallisjunat joulukuun loppuun asti. Junamatkoja voi tänä aikana tehdä maksutta rajattomasti haluamillaan reiteillä.
Junalippu on leimattava kortinlukijassa aina ennen matkaa ja sen päätteeksi, jotta matkat rekisteröityvät kortille.

Renfe tarjoaa loppuvuodeksi ilmaiset paikallisjunaliput asiakkailleen. Ilmaiset liput ovat yksi Espanjan hallituksen toimista, joilla pyritään auttamaan inflaatiosta kärsiviä kansalaisia. Lipun saa lunastettua Renfen asemien lipunmyyntipisteistä, lippuautomaateista tai Renfe Cercanías -sovelluksen kautta. Lippu on henkilökohtainen ja voimassa 31. joulukuuta saakka. Hallitus on tosin ilmoittanut, että lippualennukset jatkuvat myös vuonna 2023.
Lipusta maksetaan lunastettaessa 10 euron panttimaksu, joka palautetaan lipun käyttäjälle, mikäli 16 matkan raja täyttyy lipun voimassaoloaikana. Maksu palauttaminen käy helpoiten, jos ostos on maksettu kortilla; tällöin raha palautetaan suoraan tilille. Käteisellä maksettaessa maksu joudutaan palauttamaan manuaalisesti. Jos tehtyjen junamatkojen minivaatimus ei täyty, lipun käyttäjä menettää 10 euron pantin.
Esimerkiksi Málagan lähijuniin ostettu lippu ei kelpaa Madridissa. Aurinkorannikolta hankittu lippu käy sekä C1- että C2-linjan juniin. Lipulla saa matkustaa rajattomasti haluamillaan pysäkkiväleillä lipun voimassaolon ajan eli 31. joulukuuta saakka.

Strand Properties

Näin ostat lipun asemalta

Lipun voi ostaa paikan päältä asemalta joko lipunmyynnistä tai lippuautomaatista. Lipun ostaminen lippuautomaatista käy valitsemalla näytöltä ”Abono Recurrente”, kun näytöllä pyydetään valitsemaan lipputyyppi (Seleccione su billete). Jos ostajalla on jo valmiina muovinen, omalla kuvalla varustettu tai paperinen Renfe & tú -lippu, johon hän haluaa ladata lipun, on kortti syötettävä näytön vieressä olevaan lukijaan. Seuraavaksi näyttö ilmoittaa, milloin on lipun ensimmäinen voimassaolopäivä. Tämän jälkeen näytölle on syötettävä joko passin numero tai NIE-numero ja painettava vihreää nappia. Seuraavalla sivulla ovat näkyvillä lipun tiedot, ja ne tulee vahvistaa painamalla punaista ”confirmar”-painiketta. Sen jälkeen valitaan maksutapa eli pankkikortti tai käteinen. Kun ostos on maksettu, kortti on ladattu ja ilmaisia matkoja pääsee hyödytämään.

Lippu älypuhelimen sovellukseen

Jos lipun haluaa älypuhelimeen, on siihen ladattava ensin Renfe Cercanías -sovellus. Sovelluksen valikosta valitaan ”Comprar billetes”, minkä jälkeen sovellus pyytää merkitsemaan lähtö- ja kohdeaseman. Ei ole väliä, mitkä asemat siihen valitaan, sillä lippua voi käyttää minkä tahansa asemien välisiin matkoihin. Sovellus pyytää myös valitsemaan lipputyypin. Vaihtoehdoista valitaan ”Abono Recurrente”. Samalla näkee lipusta maksettavan panttihinnan 10 euroa.
Seuraavalla sivulla sovellus pyytää lisäämään passin numeron tai NIE-numeron. Numeron syötettyään pääsee jatkamaan ”pagar”- eli maksuvaiheeseen. Sovellus pyytää syöttämään luottokortin tiedot. Ostettu lippu ja sen QR-koodi tallentuu omiin lippuihin, Mis Billetes, joka löytyy saman ”Comprar billetes” -välilehden alta, josta lipun saa ostettua. QR-koodi tulee leimata asemalla aina ennen matkaa ja sen jälkeen, jotta matkat rekisteröityvät lipulle. QR-koodin saa leimattua asemien porteilla olevissa QR-koodin lukijoissa, lippuautomaateissa tai lipunmyyntiluukuilla. Monilla asemilla on Renfen henkilökuntaa, jotka myös leimaavat lippuja ja joilta voi pyytää apua.

Keskipituiset junamatkat

Renfen ilmaisista junalipuista hyötyvät myös ne, jotka käyttävät keskipitkien matkojen junayhteyksiä. Tällaisiksi lasketaan alle 100 minuuttia kestävät junamatkat. Näillä matkoilla on kuitenkin valittava tietty yksittäinen reitti, jolla lippua haluaa käyttää. Keskipituisten matkojen kausilipun pantti 20 euroa. Kuten lähijunienkin kohdalla, lippupantti palautetaan, mikäli matkoja on kertynyt vähintään 16 vuoden loppuun mennessä.0

Your Cart