Ilmaiset junaliikenteen keskipitkien matkojen varaussäännöt uusiksi

Ilmaiset junaliikenteen keskipitkien matkojen varaussäännöt uusiksi

Ilmaiset junaliput pakottivat junayhtiö Renfen muuttamaan varausjärjestelmäänsä, kun matkustajat varailivat paikkoja, joita kukaan ei lopulta kuitenkaan kukaan käyttänyt.
Syyskuun alussa käyttöön otetut ja vuoden loppuun saakka voimassa olevat ilmaiset junaliput lähiliikenteessä ja keskipitkillä matkoilla ovat osoittautuneet suosituiksi, mutta ilman lieveilmiöitä niiden käyttöönotto ei siis ole sujunut. Ongelmaksi ovat nousseet käyttämättömät paikkavaraukset. Tämä ongelma koskee keskipitkän matkan liikennettä, jossa matkustajilta edellytetään paikkavarausta. Nyt monet asiakkaat ovat tehneet turhia paikkavarauksia, mikä on estänyt junien kapasiteetin täyttä käyttöä.
Jatkossa varausjärjestelmä sallii korkeintaan neljä paikkavarausta päivittäin, kaksi menolippua ja kaksi paluulippua. Neljä päivittäistä matkaa säilyi järjestelmässä, koska Espanjassa monet tekevät työpäivänsä kahdessa osassa. Uusia menolippuja ei voi jatkossa varata ennen kuin edellinen paluulippu on käytetty.
Elokuun loppupuolella julkaistu junalippukampanja on yksi Espanjan hallituksen inflaation vastaisista toimista. Hallitus asetti kampanjan tavoitteeksi 75 miljoonaa ilmaista matkaa, mutta Renfe piti mahdollisena sen ylittymistä.
Junamatkustajien määrä oli ennen kampanjan alkua Espanjassa noin 80 prosenttia pandemiaa edeltävästä tasosta.
Junalippuja on saanut juna-asemilta 10–20 euron panttimaksua vastaan palvelusta riippuen.

Strand Properties


0

Your Cart