Nisperoiden saapuminen kauppoihin on varma kevään merkki Espanjassa.

OLE0417_reseptit
Herkulliset reseptit löydät Olé-lehdestä 4/2017.

Oletko perillä Espanjan edullisista ja herkullisista kauden vihanneksista? Nyt Espanjan keväässä nautitaan muun muassa monikäyttöisistä kurkuista ja raikkaista nisperoista, jotka paraikaa tekevät tuloaan espanjalaisiin vihanneskauppoihin.

Vähäkalorinen ja vesipitoinen kurkku on keväisten ja kesäisten reseptien, kuten Espanjalle tyypillisten kylmäkeittojen ja salaattien, paras aines. Suomalaiset nauttivat kurkkua enimmäkseen leivän päällä tai salaatissa, mutta todellisuudessa tällä vihreällä vihanneksella on kymmeniä käyttötarkoituksia. Kurkkua voi herkutella raakana tai mikset kokeilisi sen kypsennystä kesäkurpitsan tapaan?

Raikas nispero kannattaa hyödyntää kotikeittiöissä esimerkiksi leivonnaisissa ja salaateissa näinä viikkoina, sillä maan nisperokausi on lyhyt. Nispero tunnetaan Suomessa myös nimillä japaninmispeli ja lokvatti; espanjalaisittain hedelmä on simppelisti níspero. Hedelmän saapuminen kauppoihin on Espanjassa varma kevään merkki. Muodoltaan päärynää muistuttava keltainen tai oranssiin taittuva nispero on maultaan raikas; makea mutta hieman hapokas.

TEKSTI ja KUVA: Anna Venejärvi

Espanjan kauden vihanneksia ja hedelmiä esitellään jokaisessa Olé-lehden numerossa. Lue lisää kurkusta ja nisperosta sekä herkulliset reseptivinkit huhtikuun Olé-lehdestä.