Rannikkokaupunkien kattojen yläpuolella voi kivuta nautiskelemaan virvokkeista ja maisemista.
Fuengirolan Veramar-hotellin Sky Barista näkyy kaupungin kattomeri.

Sky Bar Veramar

Hotel Veramar, Calle Burgos 2, Fuengirola

Fuengirolan kesäillan pimenemistä yöhön voi ihastella kaupungin länsiosissa sijaitsevan Veramar-hotellin kattoterassilla. Pöytään kannettavat drinkit ja musiikki takaavat tunnelman viihtyisästi sisustetulla terassilla.

Veramarin taivasbaari on auki keskiviikosta sunnuntaihin kello 17 alkaen.

Sky Bar

Hotel El Puerto, Paseo Marítimo Rey de España 32, Fuengirola

Fuengirolan keskustassa, sataman edustalla seisova klassikkohotelli El Puerto kutsuu katolleen ihailemaan maisemia. Noin 70 metrin korkeudella sijaitsevan uima-allasalueen kattobaarista on huikeat näkymät Välimerelle.

Maisemien lisäksi modernissa Sky Barissa voi nauttia värikkäistä drinkeistä ja muista huurteisista juomista. Ravintolassa on tarjolla myös ruokaa aina pienestä purtavasta illalliseen.

Vasemmalla: Málagan Hotel Marques de Lariosin kattoterassilta voi lähes kurkottaa kaupungin katedraaliin. Oikealla: Higuerón-hotellin Infinity Bar tarjoaa drinkkejä ja upeita maisemia.

Infinity Bar

Higuerón Hotel, Avenida del Higueron 48, Fuengirola

Kelpaisiko raikas juoma minimalistisesti sisustetun infinity poolin eli äärettömän altaan reunustalla? Turkoosina kimmeltävän veden takaa avautuu rannikkomaisema. Kattoterassilta näkee todella pitkälle, sillä Higuerón-hotelli sijaitsee korkeassa rinteessä.

Fuengirolan ja Benalmádenan rajalla seisovan hotellin remontti, jonka jälkeen se liitetään Hiltonin Curio-ketjuun, valmistuu kesäkuussa.

Sentido Benalmádena Beach -hotellin kattoterassilta voi ihailla Puerto Marina -satamaa.

The Blue Bar

Hotel Sentido Benalmádena Beach, Avenida Antonio Machado 51, Benalmádena

Benalmádena Costalle viime vuonna avattu Hotel Sentido Benalmádena Beach loistaa uutuuttaan. Muutaman kymmenen metrin päässä Välimeren rannasta sijaitsevan hotellin kattoterassilta voi tiirailla rannikkoa ja Puerto Marina -satamaa.

Terassilla kelpaa nautiskella drinkkejä ja katsella auringonlaskua rentojen rytmien tahdissa. Maanantaisin ja keskiviikkoisin niitä tarjoilee live-yhtyeet, torstaisin ja lauantaisin levyjä pyörittää dj.

Kattobaari on avoinna kaikelle kansalle kello 19–24.

Sky and Sea Rooftop

Hotel Melía Costa del sol, Paseo Marítimo 11, Torremolinos

Torremolinosin El Bajandillon rantakadulla seisova neljän tähden Meliá-hotelli avasi viime vuonna kattoterassin. Yli kymmenen kerroksen yläpuolelta voi ihailla rantamaisemia – tai etenkin auringonlaskua ja tähtitaivasta – sillä kattoravintola aukeaa iltaisin kello 20.

Merimaisemien lisäksi makeita ovat myös ravintolan koktailit.

Museo de Málagan katolta löytyy moderni ravintola upeilla maisemilla.

Terraza de la Aduana

Museo de Málaga, Plaza de la Aduana, Málaga

Yksi Málagan upeista kattoterasseista piilottelee vanhan tullirakennuksen päällä vanhankaupungin ytimessä. Museorakennuksen ylimmästä kerroksesta löytyy trendikäs ja elegantti ravintola, josta aukeaa upeat maisemat vierustalla seisovalle Alcazaba-palatsialueelle. Näkymiä voi ihailla kahvin, drinkin taikka useamman ruokalajin lounaan tai illallisen merkeissä.

Ravintola palvelee päivittäin puolesta päivästä puoleen yöhön. Maanantaisin suljettu.

La Piscina Lounge

Hotel Marques de Larios, Calle Molina Lario 20, Málaga

Marques de Larios -hotellin kattoterasseilta voi ihailla Málagan kattomerta ja etenkin kaupungin tunnuskuvallisen katedraalin torneja. Katedraali töröttää vain metrien päässä kolmeen kerrokseen levittäytyneestä terassiravintolasta

Pääterassia värittää turkoosina kimaltava uima-allas. Polttavina kesäiltoina väki kerääntyy sen reunustoille levittäytyvillä sohville ja baaripöytien ääreen nauttimaan musiikista, drinkeistä ja viilentävästä tuulenvireestä.

ÁTICO Bar and Restaurant

AC Hotel Málaga Palacio, Calle Cortina del Muelle 1, Málaga

Málagan maamerkiksi korkeutensa ja keskeisen sijaintinsa vuoksi muodostunut AC Málaga Palacio -hotelli on kuuluisa myös kattoterassistaan. 15-kerroksisen rakennuksen katolta avautuvat näkymät satamaan ja koko vanhankaupungin yli ovatkin voittamattomat.

Hotellin tilava terassi ottaa vastaan myös ulkopuolisia asiakkaita niin lounaalle, illalliselle kuin drinkeillä, mutta kannattaa muistaa, että maisemaravintola suljetaan usein yksityistilaisuuksien vuoksi.

Terraza B-Heaven de Barceló

Hotel Barceló, Calle Héroe de Sostoa 2, Málaga

Hieman keskustan ulkopuolella, pääjuna-aseman vierustalla sijaitseva Barceló-hotelli liittyi viime vuonna kattoterassitrendiin ja lanseerasi oman taivasbaarinsa. Uima-allasalue muuttuu ilta- ja yöaikaan viileäksi viihdekeskukseksi, jossa nautitaan musiikista ja drinkeistä.

Urbaaniksi keitaaksi itseään kutsuva Terraza B-Heaven ei ole unohtanut herkkusuitakaan, sillä tarjolla on myös naposteltavaa ja kevyitä annoksia.

Terraza de la Alcazaba

Alcazaba Premium Hostel, Calle Alcazabilla 12, Málaga

Muutamassa vuodessa Málagan suosituimpien kattoterassien joukkoon noussut Terraza de Alcazaba -maisemabaari tarjoilee suorat näkymät linnalle ja roomalaisteatterille.

Rento ja nuorekas tunnelma kutsuu nautiskelemaan iltapäivästä tai illasta vanhankaupungin yläpuolelle. Myös Alcazaba Premium Hostellin toiseksi ylimmän kerroksen trendikkäästä Batik-ruokaravintolasta avautuu näköalat.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVAT: Eeva-Maria Hooli, Alma Ulvelin, Hotel Veramar, Sentido Benalmádena Beach

[divider line=”true”]

Kiinnostaako Espanja? Ajantasaisin tieto Espanjassa asumisesta ja elämisestä löytyy uusimmasta Olé-lehdestä.