Juhlapöydän viinit helposti Espanjasta Suomeen

Juhlapöydän viinit helposti Espanjasta Suomeen

Juhlajuomien tuontia Suomeen rajoittavat enemmän fysiikan lait kuin tullin rajoitukset.

Erilaisia alkoholijuomia saa tuoda Suomeen omaan ja perheen käyttöön ja lahjaksi toisesta EU-maasta enemmän kuin mitä normimatkailija jaksaa matkatavaroissaan kantaa. Yhteensä mukana erilaisia alkoholijuomia voi olla enimmillään matkatavaroissa jopa 230 litraa.

Esimerkiksi viiniä voi tuoda 90 litraa, mikä tarkoittaa 120 tavallista 0,75 litran pulloa. Kuohuviinejä tästä määrästä saa kuitenkin olla vain 60 litraa. Olutta voi tuoda 110 litraa, väkeviä kymmenen ja sen lisäksi 20 litraa korkeintaan 22-prosenttisia juomia. Siiderit ja Long Drink -juomat lasketaan viinien kategoriaan.

Lentomatkailijalle nämä määrät ovat lähinnä teoreettisia. Muita kulkuvälineitä käyttäville viranomaisilla on tarkkoja ja yksityiskohtaisia ohjeista siitä, miten juomat on maahan tuotava.

Alkoholijuomien tuontirajoitukset ovat ohjetasoja. Tämä tarkoittaa sitä, että enemmänkin voi tuoda, mutta siinä tapauksessa juomien omaan käyttöön tuleminen pitää pystyä perustelemaan.

TEKSTI: Jukka Laurimo
KUVA: Pixabay

Lue lisää alkoholin tuonnista Suomeen, viinin nettikaupan rajoituksista ja alkoholin verotuksesta Suomessa ja Espanjassa joulukuun 2018 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart