Karting-omistaja vastaa Los Pacosin asukkaiden syytöksiin

Karting-omistaja vastaa Los Pacosin asukkaiden syytöksiin

Los Pacosissa Fuengirolassa sijaitsevien Pacosol- ja Valdelecrin-taloyhteisöiden asukkaat ovat ryhtyneet toimenpiteisiin Mijasin puolelle tulevaa karting-rataa vastaan. He keräävät parhaillaan verkkoalustalla nimiä adressiin.
Karting-radan rakennustyöt Pacosolista päin kuvattuna.

Karting-hankkeesta vastuussa oleva José Yherla ei allekirjoita asukkaiden väitteitä siitä, että Andalusian aluehallituksen ja Mijasin kaupunginhallituksen hyväksymät luvat olisi haettu väärin perustein.
Yherlan mukaan alan ammattilaiset ovat vastanneet selvityksistä, joita lupien hakeminen on edellyttänyt. Asukkaiden mukaan karting-radan ja Pacosolin välinen etäisyys on Google Mapsin mukaan 69,4 metriä, kun projektin asiakirjoissa välimatkan pituudeksi olisi merkitty yli 120 metriä.
– En ole itse mitannut välimatkaa, sen ovat tehneet ammattilaiset. Jos ammattilainen sanoo, että välimatka on tämä, eikä se pidä paikkaansa, hän asettaa oman uransa vaakalaudalle. Jos asukkaat eivät ole tyytyväisiä, he voivat tehdä valituksen Googlelle, Yherla vastaa tuohtuneena.
Mitä Yherla vastaa asukkaiden syytökseen siitä, että asiakirjoissa kerrottaisiin Fuengirolan kaupunginvaltuuston huolehtivan jätevesihuollosta, kun Fuengirolan kaupunginhallitus on nimenomaisesti kieltänyt kaupungin viemäriverkon ja jätevesihuollon käytön?
– Olemme muuttaneet tätä järjestelyä, ja meillä on siihen oikeus. Mijasin kaupunginhallitus on hyväksynyt muutokset. On meidän asiamme, miten asian hoidamme, Yherla vastaa ja lisää närkästyneenä:
– En minäkään tuppaudu näiden asukkaiden koteihin katsomaan, miten siellä asiat hoidetaan. Eläkööt omaa elämäänsä ja me omaamme.
Asukkaiden väitteisiin siitä, ettei melusaasteen vaikutuksia niin ikään olisi tutkittu riittävästi, Yherla toteaa ammattilaisten tehneen nämäkin tutkimukset ja Andalusian aluehallituksen hyväksyneen asiakirjat.
Asukkaat ovat syyttäneet karting-hanketta myös siitä, ettei se täytä ehtoja siitä, mitä alueelle on lupa rakentaa. He näkevät kartingin pysyvänä, ei väliaikaisena, rakennelmana, jollaista alueelle ei ole lupa pystyttää. Yherla on asiasta toista mieltä.
– Kyseessä ei ole pysyvä rakennelma, sillä kartingia ei lasketa sellaiseksi. Asuinrakennukset mielletään pysyviksi rakennelmiksi. Lisäksi kaupunginhallitus veloittaa siltä varalta, että alueelta lähdetään sovittua aiemmin tai alue jätetään huonoon kuntoon. Kaupunginhallitus vastaa tällöin rakennelmien purkamisesta. Se maksoi meille yli 80 000 euroa, Yherla sanoo.
Yherlaa ihmetyttää, etteivät asukkaat hänen mukaansa ole olleet suoraan häneen yhteydessä.
– En ole piilossa. Olen kyllä valmis keskustelemaan Los Pacosin asuinalueen asukkaiden kanssa. Heidän pitäisi tulla keskustelemaan kanssani henkilökohtaisesti, eikä valittaa vain Facebookissa tai sähköpostin välityksellä. Se tuntuu todella ikävältä, Yherla sanoo.

Strand Properties


0

Your Cart