Keittokirja on ilmestynyt

Keittokirja on ilmestynyt

Olé- ja SE-lehtien päätoimittaja Katia Westerdahl sai kirjoittamansa Nuevo Fuego Lento -keittokirjat painotuoreina käsiinsä 30.11.
Olé- ja Suomalainen Espanjassa -lehtien päätoimittaja Katia Westerdahlin kirjoittama Nuevo Fuego Lento -keittokirja on saatavilla toimituksesta 30. marraskuuta lähtien.

Vuonna 2006 ilmestyneen A Fuego Lento -kirjan seuraaja Nuevo Fuego Lento kulkee edeltäjänsä jalanjälkiä, mutta suurin osa resepteistä on uusia.
– On kuitenkin olemassa tiettyjä reseptejä, joita ei koskaan voi sivuuttaa. Tällainen on muun muassa espanjalainen perunamunakas, jonka valmistamisesta liikkuu niin paljon urbaani- tai paremminkin sanottuna nettilegendoja, että julkaisen sen nyt vielä uudemman kerran, sanoo Katia Westerdahl.
Myös yksi espanjalaisen keittiön tärkeimmistä peruspilareista – sofrito – käsitellään uudemman kerran tässä uudessa kirjassa.
– Ilman sitä jäisi moni pataruoka ja keitos ilman pohjaa, toteaa Westerdahl.
Kirjassa käydään läpi espanjalainen keittiö ruoka-aineittain. Lukija saa reseptien lisäksi paljon oheistietoa espanjalaisesta keittiöstä ja oppii jopa ruokiin liittyviä sananparsia. Kaikkien reseptien tarvikelistat on käännetty myös espanjaksi. Näin kotikokki voi Espanjassa ollessaan ottaa kirjan mukaan ruokakauppaan ja saada itsensä helposti ymmärretyksi.

Strand Properties

Seuraava keittokirja jo mielessä

Westerdahl myöntää, että seuraava keittokirja on jo suunnittelun alla.
– Suomalaiset ovat ilmiselvästi todella kiinnostuneita espanjalaisesta ruuasta, sillä heti julkistettuamme kirjan ilmestymisen sähköpostimme täyttyi sadoista ennakkovarauksista.
– Olen pyrkinyt resepteissä ottamaan huomioon, että moni asuu Espanjan-talvet vuokra-asunnossa, jonka keittiön varustetaso ei ehkä ole huippua. Useista puuttuu uuni eikä sellaista kukaan toisen asuntoon lähde hankkimaan.
On kuitenkin yksi hankinta, joka Westerdahlin mielestä on järkevä – painekattila.
– Ne eivät maksa kuin muutaman kympin, mutta säästävät todella paljon sähkön kulutuksessa. Sellainen kannattaa hankkia vuokra-asuntoonkin.
– Etenkin talvisin painekattilasta on iso apu palkokasvipohjaisten keitosten valmistuksessa.
Kirjan ilmestyessä ollaan monessa kodissa jo joulutunnelmissa, niin Westerdahlinkin. Mitä keittokirjan kirjoittajan omassa joulupöydässä on?
– Olen jo tilannut luottolihakauppiaalta ilmakuivatun kinkun, saan sen lähipäivinä. Sen aloittaminen on ihan oma taiteenlajinsa, ja tämä homma kuuluu perheemme miesväelle, Westerdahl toteaa.
– Jokavuotinen jouluhittimme on kuitenkin ihan supisuomalainen graavilohi. Sen seurana laatikot ja pääruuaksi hyvää lihaa – ja paljon kiireetöntä yhdessäoloa. Niistä on meidän perheemme joulu tehty.
– Ainoat ihan espanjalaiset ruuat joulupöydässämme ovat turrónit. Tänä vuonna ajattelin kokeilla jälkiruuaksi suuresti ihailemani kokin Jani Paasikosken turrón-juustokakkua, jonka resepti löytyy joulukuun Olé-lehdestä, Westerdahl vinkkaa.0

Your Cart