Kesän ytimessä Aurinkorannikolla

Kesän ytimessä Aurinkorannikolla

Aurinkorannikon kesä on puuhakas ja loiskuva, mutta myös kaunis, tunnelmallinen ja kulturelli. Nappaa tärpit onnistuneeseen lomaan!
Benalmádenan Castillo de Colomares on kuin sadusta.

TOP5 – Merkittävät nähtävyydet

M álagan katedraali hallitsee kaupungin siluettia mahtipontisella arkkitehtuurillaan ja 90 metriin yltävällä tornillaan. 1500–1700-luvuilla rakennetun katedraaliin voi tutustua niin sisältä kuin kiivetä sen katolle.

Strand Properties

P icasso-museo on yksi Aurinkorannikon vierailluimpia kohteita. Se esittelee laajasti Málagassa syntyneen maailmankuulun taidemaalari Pablo Picasson tuotantoa.

C olomaresin linna-monumentti piilottelee upeaa arkkitehtuuriaan Benalmádena Pueblon läheisessä mäkisessä rinteessä. Kolumbuksen kunniaksi 30 vuotta sitten rakennettu uniikki monumentti on kuin satukirjasta.

A lcazaba-linna seisoo Málagan vanhankaupungin syleilyssä, vuoren rinteellä, jonne arabit rakensivat sen ensimmäiset osat jo 1000-luvulla. Vierailijat pääsevät ihastelemaan niin palatseja ja puutarhoja kuin muurilta avautuvia maisemia kaupungin yli.

S ohail-linna on Välimeren ja Fuengirola-joen törmällä seisova puolustuslinnoitus, jonka historia kantaa tuhansien vuosien taakse, foinikialaisten ja roomalaisten vallan aikaan. Nykyisen nähtävillä olevan muotonsa se sai kristittyjen uudelleenvalloituksen eli 1500-luvun vaihteen jälkeen.

Fuengirolan Bioparc-eläintarhassa pääsee tutustumaan eksoottisiin eläimiin.

TOP5 – Huikeat hupipuistot

A quaMijas-vesipuiston alueelta löytyy hurjia liukuja sekä eri-ikäisille sopivia allasalueita. Vesipuistoon pääsee temmeltämään Mijasin Las Lagunasin kaupunginosassa, ihan Fuengirolan rajalla. aquamijas.com

A qualand Torremolinos vie vesipedot villeihin virtoihin ja mäkiin. Vesipuistosta löytyy myös pienimmille sopivia altaita ja perhealueita. aqualand.es

B ioparc-eläinpuistossa voi tutustua noin 130 lajiin eri puolilta maailmaa. Fuengirolan eläinpuiston asukeille on luotu mahdollisimman luonnollinen asuinympäristö. bioparcfuengirola.es

T ivoli World -huvipuisto on pyörittänyt ja viihdyttänyt väkeä Benalmádenassa jo lähes 50 vuotta. Sen 30 laitteen joukkoon kuuluu muun muassa vuoristorata, vapaapudotus ja kummitustalo. tivoli.es

S elwo Marina -vesieläinpuistossa voi tutustua muun muassa merileijoniin, pingviineihin ja kilpikonniin. Benalmádenassa sijaitsevassa puistossa on myös delfinaario, jossa pääsee seuraamaan delfiinien temppuja. selwomarina.es

Viborillasin ranta Benalmádenassa on suloinen, suojaisa poukama.

TOP5 – Viihtyisät rannat

P laya de Artola-Cabopino (Marbella) on yksi rannikon kauneimmista ja luonnonläheisimmistä rannoista. Kultahiekkaista ja pitkää rantaa somistavat niin dyynit kuin aaltoja uhmaavat surffarit.

P laya de los Boliches (Fuengirola) on täyden palvelun ranta. Se on kävelymatkan päässä monien suomalaisten suosimista Los Bolichesin tai Los Pacosin kaupunginosista.

P laya Cala de Mijas (Mijas) levittäytyy La Calan rantakylän ympärille. Ranta tunnetaan niin kirkkaista vesistään kuin laajasta ravintolatarjonnastaan.

P laya las Viborillas (Benalmádena) tarjoaa pienen turkoosina kimaltavan poukaman rauhaa. Vehreän kasvuston ympäröimä kivikkoinen ranta on suojainen ja kaunis.

P laya La Carihuela (Torremolinos) on runsaiden palveluiden kaupunkiranta, josta löytyy niin vanhan kalastajakorttelin tunnelmaa kuin suuri valikoima rantaravintoloiden pöytiä ja rantapetejä.

Teleféricon yläasemalta aukeaa huikeat näkymät Välimerelle.

TOP5 – Koko perheen puuhat

B enalmádenan kaapelihissi (teleférico) nostaa vierailijat 780 metrin korkeuteen Calamorro-vuorelle ihailemaan Aurinkorannikon maisemia. Yläasemalla voi nauttia ravintolan antimista sekä kotkaesityksestä.

P arque de la Batería -puisto on maksuton Torremolinosin kaupungin ylläpitämä suuri virkistysalue, jossa voi muun muassa temppuilla suuressa leikkipuistossa ja soudella tekojärvellä.

D elfiiniveneretket starttaavat useita kertoja päivässä muun muassa Fuengirolan, Benalmádenan, Puerto Banúsin ja Málagan satamista.

P arque de la Paloma -puistoalue Benalmádenassa sopii rentoon ajanviettoon leikkipuistossa temmeltäen ja puiston eläimiä seuraillen.

B enalmádenan perhospuistossa (Mariposario de Benalmádena), Benalmádena Pueblon tuntumassa voi ihailla 1 500 perhosta, jotka edustavat noin 150 eri lajia.

Marbellan vanhakaupunki sopii päiväretkikohteeksi.

TOP5 – Andalusialaiskylät ja vanhatkaupungit

M álagan vanhakaupunki hurmaa sen katuihin ja rakennuksiin kerrostoituneella historiallaan, joka yltää tuhansien vuosien taakse. Kapeilla kujilla käyskennellessä päätyy suloisille aukioille, tunnelmallisiin viinitupiin, kauppahalleihin, roomalaisteatterille, katedraalille ja muille mahtipontisille kirkoille.

M ijas Pueblo on yksi Aurinkorannikon matkailijamagneeteista eikä ihme. Vuoren rinteellä seisova valkokalkituista taloista koostuva kylä ihastuttaa maisemillaan, kauniisti hoidetuilla kujillaan, kukkapatioillaan, ravintolatarjonnallaan ja käsityöläispuodeillaan.

M arbellan vanhakaupunki on kuin mielikuvien Marbellan vastakohta. Puerto Banús -satama-alueen luksuselämästä ei näy jälkeäkään valkoisten talojen sokkelikossa käyskennellessä. Marbellan vanhakaupunki tarjoaa pikkuputiikkeja ja ravintoloita kukin koristelluilla kaduilla.

B enalmádena Pueblosta löytyy aitoa andalusialaista valkoisten kylien tunnelmaa ihan rannikon tuntumassa. Hurmaavien pikkukujien, ravintoloiden ja näköalatasanteiden kylä seisoo vuoren rinteellä Benalmádenan kaupungin alueella.

A rroyo de la Mielin vanha keskusta sijaitsee myös Benalmádenassa. Senkin kapeilta kujilta ja hedelmäpuiden reunustamilta aukioilta voi löytää palan perinteistä Andalusiaa.

Markkinoilta löytyy jokaiselle jotakin.

TOP 5 – Ostosapajat

K aupunkien viikkomarkkinat tarjoavat paikallisia hedelmäkojuja, vaatteita, herkkuja ja tuliaisia. Koe markkinat tiistaisin Fuengirolan feria-alueella, keskiviikkoisin Torremolinosin tai Mijasin La Calan feria-alueella ja perjantaisin Benalmádenan Tivoli World -puiston parkkialueella. Markkina-aika on noin kello 9–14.

M iramar-ostoskeskus on Fuengirolan länsirajalla sijaitseva suuri kauppa- ja viihdekeidas. Espanjalaisten ja kansainvälisten ketjuliikkeiden lisäksi sieltä löytyy muun muassa elokuvateatteri ja ravintolamaailma.

P laza Mayor -ostoskeskus seisoo Málagan ja Torremolinosin rajalla, Aurinkorannikon paikallisjunaradan varrella. Värikäs ja suurimmaksi osaksi ulkoilmassa sijaitseva kauppakeskus tarjoaa laajan kattauksen merkki- ja ketjuliikkeitä sekä ravintoloita.

V ialia-ostoskeskus sijaitsee Málagan pääjuna-aseman María Zambranon yhteydessä. Liikenteen solmukohdasta löytyy tyypillisimmät espanjalaiset ketjuliikkeet.

L a Cañada on Marbellan A-7-moottoritien vierustalla seisova ostoskeskus, joka erottuu muista rannikon kauppakeskuksista laajalla kansainvälisellä merkki- ja luksusliikevalikoimallaan. Toki tarjontaa on myös keveämmälle lompakolle.

TOP5 – Yökyöpeleiden menomestat

L os Álamosin rantakatu on Torremolinosin juhlakansan suosikki. Meno käynnistyy lounge-musiikin säestämänä jo alkuillasta, mutta suurin juhlahumu alkaa diskoiksi muuttuneissa rantabaareissa vasta puolen yön jälkeen.

P laza Solymar -aukio on Benalmádena Costalla sijaitseva yöelämän keskus. Pubien ja yökerhojen rypäs on suosittu etenkin nuorten aikuisten keskuudessa.

P uerto Marinan satama sijaitsee kivenheiton päässä Solymarilta ja myös sieltä löytyy drinkkibaareja ja menomestoja.

F uengirolan keskustan yöelämän keskus sijoittuu Calle Lamo de Espinosa ja Calle Jacinto Benavante -katujen välisiin kortteleihin. Sieltä löytyy niin diskoja kuin live-musiikkia soittavia pubeja. Paikalliset viihtyvät etenkin keskustan Plaza de la Constitución -aukiolta lähtevien poikkikatujen yökerhoissa.

M álagan vanhassakaupungissa riittää vilinää myös yöaikaan. Suurin nuorten aikuisten suosimien pystybaarien ja diskojen keskittymä sijaitsee Plaza Mitjana -aukion (virallisesti Plaza del Marques del Vado del Maestren) ympäristössä. Keski-ikäisten suosimia musiikkiravintoloita löytyy muun muassa Calle José Denis Beklgrano -kadulta.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVAT: Eeva-Maria Hooli, Bioparc, Alma Ulvelin

Kiinnostaako Espanja? Ajantasaisin tieto Espanjassa asumisesta ja elämisestä löytyy uusimmasta Olé-lehdestä.

Tilaa Olé-lehti0

Your Cart