Kestosuosikki Fuengirola tarjoaa paljon nähtävää

Kestosuosikki Fuengirola tarjoaa paljon nähtävää

Joko kaikki on Fuengirolassa nähty? Oletko varma?
Fuengirolan rannat kutsuvat vesiaktiviteettien pariin, mutta kaupungista löytyy paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.

Yksi suomalaisten matkailijoiden suosikkikohteista Espanjassa on Aurinkorannikolla sijaitseva Fuengirola, jonne matkailijoita vetää aurinko, rentous ja helppous. Fuengirola on yhdistelmä sinistä merta ja upeaa vuoristoa ja vahvan suomalaisyhteisönsä vuoksi se on erityisen helppo lomakohde suomalaisille. Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että Fuengirola on aito espanjalainen kaupunki ja vaikka joskus kuulee väitettävän, ettei siellä ole ”muuta tekemistä kuin rannalla makoilu”, ei moinen väite pidä paikkaansa. SE-lehti keräsi muutaman vaihtoehdon rantaelämään kyllästyneille.

Strand Properties

Roomalaisen huvilan rauniot

Yacimiento Romano Finca del Secretario, Avenida Nuestro Padre Jesús Cautivo 71.
Jazzy-baarin takana Los Pacosissa sijaitsee arkeologinen alue, jolla elämä kukoisti nykyisten tietojen mukaan 100–500-luvuilla jälkeen ajanlaskun alkua. Jo aiemmin löydetyn roomalaisaikaisen huvilan lähettyviltä löydettiin vuonna 1961 roomalaisen kylpylän rauniot ja samassa yhteydessä myös Venusta esittävä muinainen patsas. Tämä Fuengirolan Venukseksi kutsuttu patsas on nykyään näytteillä kaupungin historiallisessa museossa. Arkeologisen alueen yhteydessä on myös pieni museo, jossa pääsee tutustumaan kaivausalueen historiaan ja esineistöön tarkemmin.

Los Pacosin arkeologinen kaivaus.

BioParc Fuengirola (Calle Camilo José Cela 6 y 8)

Erityisesti perheiden suosiossa oleva eläintarha sijaitsee keskustassa ja on auki aamusta iltamyöhään. Siellä on mukava vierailla kuumanakin päivänä, sillä puistossa on paljon suuria puita, joiden varjossa on mukava vilvoitella. Kulkiessaan Bioparc Fuengirolan eri osien läpi vierailijat voivat kokea sulautuvansa eläinten luonnolliseen elinympäristöön. Ympärillä olevat kasvit ja vesielementit luovat tunnelmaa.
Tarhassa voi nähdä monenkirjavia lintu-, nisäkäs- ja matelijalajeja, kuten Niilin krokotiileja, gorilloja, Galápagos-jättikilpikonnia, tiikereitä, mangusteja, lepakoita ja flamingoja. Madagaskarin alueella on myös maailman suurimman jättipuun, baobabin jäljennös, jonka ympäristöä asustavat veikeät lemurit.
Eläintarhassa voi nähdä esimerkiksi sata vuotta vanhoja jättikilpikonnia sekä maailman suuriman liskon. Bioparc on myös uhanalaisten eläinlajien kasvatuskeskus ja siellä syntyy niin gorilloja, tiikereitä kuin krokotiilejäkin. Tarha on laadukkaasti toteutettu ja siellä kiinnitetään erityistä huomioita eläinten viihtyvyyteen. Tässä eläintarhassa eläimet elävät mahdollisimman luonnollisessa elinympäristössään, alueita on neljä: Madagaskar, Päiväntasaajan Afrikka, Kaakkois-Aasia ja Indo-Tyynenmeren alue. Yhteensä Bioparcissa elää yli 200 eläinlajia. Monet niistä ovat uhanalaisia tai ovat vaarassa joutua uhanalaisiksi.

Sohailin linna (Calle Tartessos)

Castillo Sohail on Fuengirolan kaupungin symboli ja se sijaitsee kukkulalla 38 metriä merenpinnan yläpuolella, Fuengirolan joen suulla. Sijaintinsa vuoksi se on upea näköalapaikka, josta avautuvat upeat näkymät. Paikan sijainnin vuoksi se on ollut muinaisista ajoista lähtien muun muassa puunilaisten ja roomalaisten asuttama ja kalifaatin aikaan alueelle rakennettiin ensin majakkatorni ja myöhemmin linna. Vuosia sitten tehdyt arkeologiset tutkimukset osoittavat roomalaisia ja mahdollisesti foinikialaisia jäänteitä. Myöhemmin, 1100-luvulla, almoravidit rakensivat puolustusmuurit ja vuonna 1485 linnan miehittivät kristityt.
Sisäänpääsy on ilmainen ja etenkin kesäaikaan se on erittäin suosittu kulttuuri- ja musiikkitapahtumien näyttämö, jossa järjestetään mm. Fuengirolan keskiaikaismarkkinat, joogafestivaalit, koirien omat festivaalit sekä Marenostrum musiikkifestivaali.

Taberna Flamenca La Buleria (Calle Lope de Vega 4)

Noin vuosi sitten Los Bolichesin alueelle avattiin uusi kauan kaivattu flamencopyhäkkö, Taberna La Bulería. Tämän paikan isäntänä häärää flamencolaulaja Manuel Palomares, joka on aina pitänyt Fuengirolasta ja erityisesti Los Bolichesin alueesta, ja hänelle oli aina selvää, että vaikka hän on kotoisin Linaresista Jaénin maakunnasta ja oli asunut Málagassa seitsemän vuotta, hän halusi avata flamencobaarinsa juuri tänne. Taverna tarjoaa kaikille flamencon ystäville paikan, jossa voi istua ja kuunnella puhdasta flamencoa sekä nauttia samalla hyvää viiniä ja maistella upeita tapaksia ja ruokia.

Ihanat aukiot ympäri kaupunkia

Kaupungin keskipiste on eittämättä Plaza de la Constitución -aukio, jolla sijaitsee Fuengirolan pääkirkko, Parroquia Nuestra Señora del Rosario. Aukiota ympäröivät pienet liikkeet, kahvilat ja ravintolat luovat tunnelmaa. Aivan Constitución-aukion välittömässä läheisyydessä, pääpostin takana, sijaitsee myös Plaza de los Chinorros, jonka laidoille levittäytyneet ravintolat tarjoilevat herkullisia tapaksia ja kansainvälistä tunnelmaa. Aukio täyttyy erityisesti iltaisin niin matkailijoista kuin paikallisistakin, iloisesta puheensorinasta sekä rennosta tunnelmasta. Myös Los Bolichesin Plaza del Carmenin pikkuaukiolla sijaitsee kaunis kirkko, Iglesia Ntra. Sra. Del Carmen, ja viihtyisiä ravintoloita, joissa voi nautiskella särvintä aamusta iltaan.

Plaza Chinorros.

Markkinat kolmesti viikossa

Markkinat alkavat yleensä aamulla yhdeksältä ja päättyvät iltapäivällä kahden aikaan. Ostoksille kannattaa suunnata hyvissä ajoin heti aamusta, jolloin on ihmisiä vähemmän liikkeellä ja väljempää tehdä ostoksia. Ja koska väkeä on liikkeellä paljon, myös taskuvarkaat vaanivat tilaisuuttaan. Pidäthän siis omaisuuttasi silmällä.
Tiistaimarkkinat vetävät väkeä sankoin joukoin feria-alueelle tiistaisin. Myynnissä on tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja uusia tuotteita, kuten vaatteita ja asusteita. Lauantaisin samalla paikalla on iso kirpputori ja myynnissä on käytettyä tavaraa.
Sunnuntaimarkkinat sijaitsevat moskeijan vieressä Avenida Santa Amalialla. Myynnissä tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja uusia tuotteita kuten vaatteita ja asusteita, tiistaimarkkinoiden tapaan.

Venetretket Fuengirolan satamasta

Fuengirolan satamasta pääsee osallistumaan eri järjestäjien erilaisille veneretkille, valikoimaa piisaa. Vaihtelunhaluinen vesille kaihoilija voi lähteä erilaiselle retkelle vaikka joka päivä. Tarjolla on delfiini- ja kalastusretkiä, reittilautta Fuengirolan ja Benalmádenan välillä, lasipohjavene- tai purjehdusretkiä. Voit vuokrata yksityiskäyttöön purjehdus- tai pikaveneen, katamaraanin tai vesijetin. Veneitä pääsee vuokraamaan kapteenilla tai ilman, shampanja- ja/tai ruokatarjoiluineen.
Satamasta pääsee myös osallistumaan monimuotoisiin vesiurheiluaktiviteetteihin, kuten kokeilemaan varjoliitoa, vuokrata jet skin tai lähteä sukeltamaan.

TEKSTI JOHANNA MOISANDER-MATTILA
KUVAT OLÉ-KUSTANNUS, SHUTTERSTOCK,
AYUNTAMIENTO DE FUENGIROLA0

Your Cart