Koiraystävällisen vuokra-asunnon löytäminen vaatii sisua

Koiraystävällisen vuokra-asunnon löytäminen vaatii sisua

Aurinkoloma Espanjaan koiran kanssa voi tuoda mutkia matkaan. Vuokra-asunnon löytäminen lemmikin kanssa voi nimittäin vaatia aikaa ja vaivaa.
Bella-koirakin nauttii matkustamisesta ja meressä uimisesta.

Suomalaiset ovat koirarakasta kansaa, sillä koira tai useampi on osa yli puolta miljoonaa suomalaista kotitaloutta. Suomalaisille koira ei ole usein vain lemmikki vaan rakas perheenjäsen. Niinpä sitä ei välttämättä haluta jättää Suomeen varsinkaan pidemmän matkan ajaksi, vaan myös nelijalkaiselle ystävälle tahdotaan tarjota irtiotto arjesta.

Strand Properties

Tähän tulokseen tulivat Riitta Paavilainen ja hänen puolisonsa Heikki Paavilainen. He olivat viime syksynä kolme kuukautta Fuengirolassa Bella-koiransa kanssa. Päänvaivaa matkajärjestelyiden osalta aiheutti koiraystävällisen vuokra-asunnon löytyminen.

Bella-koira matkusti Helsingistä Málagaan lentokoneen ruumassa, mutta oli Espanjaan saavuttuaan virkeä ja hyvävointinen.

– Matkaa varten aloin etsiä vuokra-asuntoa jo alkutalvesta. Kävin systemaattisesti läpi lukuisia suomalaisia kiinteistönvälittäjiä. Kaikkien välittäjien sivuilla hakutoiminnossa ei ollut filtteriä, jossa olisi ollut lemmikkivaihtoehto. Kymmenien asuntojen läpikäyminen yksitellen oli uuvuttavaa, Riitta kertoo.

Näiltä välittäjiltä Riitta päätyi tiedustelemaan koiraystävällisiä asuntoja suoraan sähköpostitse. Suurin osa välittäjistä vastasi, mutta asunnot, joihin koiran olisi saanut ottaa, olivat vähissä.

TEKSTI: Marjut Sahlberg
KUVAT: Haastateltava

LUE MAALISKUUN 2022 OLÉ-LEHDESTÄ LISÄÄ AIHEESTA. SELVITÄMME MUUN MUASSA, MITÄ VUOKRANANTAJAT VAATIVAT ANTAAKSEEN VUOKRALAISELLE LUVAN OTTAA KARVAINEN KAVERI MUKAAN VUOKRA-ASUNTOON ASUMAAN JA MITÄ ESPANJAN LAKI ASIASTA SANOO.

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart