Koleus voi yllättää – näin pidät Espanjan kodin lämpimänä
xnxx
teen takes massive big black cock in his virgin tight ass bareback. fuq hd turkish girlffriend fuckes in all holes.

Koleus voi yllättää – näin pidät Espanjan kodin lämpimänä

09/01/2020
Etenkin Etelä-Espanjassa keskuslämmitys on harvinaisuus, joten koti on talvikuukausina lämmitettävä muilla keinoin.

Espanjan rannikkoalueiden vuokra-asunnoissa ei välttämättä ole minkäänlaista lämmitysjärjestelmää. Alkusyksystä Espanjaan saapuvat eivät välttämättä kiinnitä asiaan huomiota, koska ilma on vielä lämmin. Viimeistään marraskuussa asunnot alkavat kuitenkin olla koleita.

Mikäli vuokra-asunnosta löytyy lämmityslaite, saattaa se olla esimerkiksi öljypatteri tai infrapunalaite. Ne lämmittävät suhteellisen tehokkaasti, mutta kerryttävät myös sähkölaskua. Myös vanhanaikainen ilmalämpöpumppu saattaa tarkoittaa suurta sähkönkulutusta.

Mikäli koti on pitkäaikainen, kannattaa miettiä ilmalämpöpumppuun sijoittamista.

Mikäli koti on pitkäaikainen, kannattaa miettiä ilmalämpöpumppuun sijoittamista. Ilmalämpöpumppuihin erikoistuneen Airtech-yrityksen osakas Mikko Laaksonen suosittelee minkä tahansa asunnon lämmitykseen inverter-ilmalämpöpumppua. Laaksosen mukaan sen ominaisuuksiin kuuluu erittäin alhainen sähkönkulutus.

– Uudenaikaisen ilmalämpöpumpun hyötysuhde on moninkertainen verrattuna mihinkään muuhun markkinoilla olevaan lämmitysjärjestelmään, Laaksonen vinkkaa.

Myös kosteus on oleellinen kysymys Espanjassa asuttaessa. Etenkin ensimmäistä kertaa Espanjassa talvehtiva suomalainen saattaa ajatella, että ilmava rakennustapa – kuten kodin pienet ilmaraot – vaatii välitöntä korjausta. Jos asukas peittää kaikki mahdolliset tuuletusaukot ja lämmittää asuntoa, ilmestyy asuntoon suurien sähkölaskujen lisäksi myös toinen ongelma: home.

Asunnonvuokraukseen erikoistuneen Rantakylä Group -yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Elise Rantakylä sanoo asunnon tiiviiksi tilkitsemisen olevan suurin virhe, minkä suomalaiset Espanjaan talveksi tullessaan tekevät.

– Kun lämmitystä pidetään runsaasti päällä ilman tuuletusta, syntyy ikään kuin muovipussiefekti – seiniin alkaa kertymään pintahometta, tämä varoittaa.

TEKSI: Katia Westerdahl
KUVA: Shutterstock

Lue lisää Espanjan kodin lämmittämiseen liittyviä vinkkejä ja ohjeita tammikuun 2020 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart