Korona ei pysäyttänyt muuttolintuja

Korona ei pysäyttänyt muuttolintuja

Kun korona perui lennot Kanarialle, Taina ja Timo Mustonen matkasivat talvikotiinsa autolla.

Vuodesta 2012 lähtien Taina ja Timo Mustonen ovat matkustaneet koiriensa kanssa Kanariansaarille jokaiseksi talveksi. Tänä syksynä matka taittui ensimmäistä kertaa omalla autolla.

Strand Properties

– Aiemminkin olimme sitä miettineet ihan uusien kokemusten vuoksi. Finnairin peruessa lokakuun lentomme, omalla autolla lähtö alkoi tuntua ainoalta konkreettiselta vaihtoehdolta päästä talvikotiimme, Taina ja Timo aloittavat.

He eivät edes miettineet muuta vaihtoehtoa.

– Olemme kumpikin sitä mieltä, että mieluummin vaikka lockdown Kanarian lämmössä kuin pitkä ja pimeä talvi kylmässä Suomessa.

– Meillä on Suomessa tukikohtana jäljellä enää vain kesämökki, joka ei ole talviasuttava. Tiedämme, millaista arkemme on, ja ystäviltämme saamien tietojen mukaan koronatilanne kotikulmillamme ei ollut lainkaan huolestuttava.

Sukulaisetkin kannustivat lähtemään, sillä he tietävät, että pariskunnalla on tervettä harkintakykyä.

– Jopa Timon 82-vuotias äiti oli lähdön kannalla, sillä hän tietää, miten paljon kammoksumme Suomen pitkää ja pimeää talvea, Taina kertoo.

Autolla vapaasti maasta toiseen

Mustosten matka alkoi lokakuun alussa. Via Baltican kautta tehty reilun viikon reissu oli unohtumaton. Vastoinkäymiset loistivat poissaolollaan. Viimeinenkin etappi, 33 tunnin autolauttamatka, sujui mallikkaasti.

– Auto toimi kuin unelma, pysyimme aikataulussa, eikä väsymyskään pahemmin vaivannut, pariskunta sanoo.

Autolla oli täysin vapaa liikkuvuus maasta toiseen. On kuitenkin suositeltavaa ottaa etukäteen maittain selville mahdolliset rajoitukset.

TEKSTI: Mikko Immonen
KUVAT: Haastateltava, Olé-lehti

Lue joulukuun 2020 Olé-lehdestä Mustosten sekä kahden muun pariskunnan erilaisesta matkasta talvikoteihin Kanarialle ja Torreviejaan.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart