Kuukausi Espanjassa onnistui kesken lukuvuoden
xnxx
teen takes massive big black cock in his virgin tight ass bareback. fuq hd turkish girlffriend fuckes in all holes.

Kuukausi Espanjassa onnistui kesken lukuvuoden

15/01/2020
Hyvä ennakkosuunnittelu, joustavat opettajat ja sähköiset oppimisympäristöt mahdollistivat vanhempien ja kahden koululaisen kuukauden Espanjassa.

Lahtelaiset toimittaja Suvi Turunen ja muusikko Ismo Haavisto viettivät lapsineen Benalmádenassa kuukauden keskellä koulun lukuvuotta. Ajankohdaksi määräytyi lokakuu Haaviston keikka-aikataulun ja Turusen kouluttautumisloman mukaan.

Perheen lasten, neljäsluokkalaisen Elman ja ensimmäistä luokkaa käyvän Sulon lomasuunnitelmat alkoivat jo reilu puoli vuotta aikaisemmin, kun koululta kysyttiin mahdollisuutta olla poissa syyslomaviikon lisäksi kolme muuta lokakuun viikkoa.

Yleinen käsitys on, että ylimääräisiä lomaviikkoja ei koulusta mielellään myönnetä. Tässä tapauksessa lasten etelänlomaa puolsivat muutamat tärkeät seikat.

– Suunnitelman toteuttamisen mahdollistivat myös joustavat opettajat, sillä tehtävien teettäminen etänä tietää heille lisätöitä.

– Molemmat ovat vielä alakoulussa ja molemmilla koulu on mennyt hyvin. Opettaja myös varmisti, että Sulolle opetetaan lukemista samalla tavalla kuin koulussa tehtäisiin, Turunen listaa.

– Suunnitelman toteuttamisen mahdollistivat myös joustavat opettajat, sillä tehtävien teettäminen etänä tietää heille lisätöitä, Haavisto jatkaa.

Kaksi viikkoa ennen lähtöä neljäsluokkalainen Elma sai opettajilta ohjeet ja pelisäännöt. Matematiikan, äidinkielen, englannin ja ympäristöopin kirjat otettiin mukaan. Läksyt ja koulussa tehdyt tehtävät tulisivat viikoittain tiedoksi suomalaisessa peruskoulussa käytössä olevan Vilma-ohjelman kautta.

Sulon tehtäviin kuului muun muassa yhden uuden kirjaimen oppiminen viikossa. Matematiikassa Elman koulu käyttää Turun yliopiston kehittämää sähköistä VILLE-oppimisympäristöä. Matkan aikana kertotaulut pysyivät mielessä ohjelman avulla, ja opettaja pystyi samalla seuraamaan tehtyjä tehtäviä.

Turunen ja Haavisto korostivat lapsilleen jo ennen lähtöä, että Espanjassa ei olla vain lomalla, vaan koulukin pitää hoitaa.

– Lapset vähän kapinoivat reissun aikana, että eihän tätä voi verrata kouluun, ei koulussa näin tehtäisi. Veivaamista välillä oli, mutta lopulta kaikki meni hyvin, vanhemmat miettivät.

TEKSI: Leena Johansson
KUVA: Satu Väisänen

Lue lisää lapsiperheen irtiotosta ja Espanjan arjesta tammikuun 2020 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart