Lipun ostaminen lähijunaan Aurinkorannikolla

Lipun ostaminen lähijunaan Aurinkorannikolla

Junalipun ostaminen Aurinkorannikolla herättää monessa ensikertalaisessa kysymyksiä ja automaatin käyttö voi osoittautua haastavaksi. Kokosimme ohjeet avuksi lipun ostamiseen.
Cercanías-lähijunalla pääsee liikkumaan kätevästi rannikon kaupunkien välillä.

Mikäli matkustat lähijunalla ensimmäistä kertaa ilman alennuskortteja, osta henkilöimätön pahvilippu automaatista. Jokainen lippu, myös kertalippu, sisältää 50 sentin suuruisen perusmaksun, joka oikeuttaa lipun uudelleenlatauksen. Pahvinen lippu kannattaa siis säilyttää junamatkan jälkeenkin, jotta siihen voi seuraavalla kerralla ladata matkan ja näin säästyä 50 sentin perusmaksulta.
Henkilöimättömän lipun sijasta junamatkoja varten voi hankkia kaksi euroa maksavan valokuvallisen +Renfe&Tú-matkakortin, eli muovisen, henkilöidyn kortin. Se on tilattava juna-aseman palvelupisteestä tai netistä, ja sitä varten tarvitset mukaan passin tai henkilökortin ja valokuvan. Kortin saaminen kestää sen painamisen vuoksi 2–3 viikkoa, ja kortti noudetaan samasta paikasta, jonne jätit hakemuksen. Henkilöityyn korttiin voi ladata paitsi kertalippuja, myös kuukausilippuja ja alennettuja lippuja. Saat alennuksen suoraan automaatilta, sillä alennuskoodi on tallennettu henkilöityyn lippuun.
Eläkeläisten alennuskortin, pahvisen Tarjeta Doradan, saa saman tien Renfen lipunmyynnistä eläketodistusta näyttämällä. Anomusta varten on esitettävä passi tai henkilökortti ja sen kopio. Lisäksi on maksettava kuuden euron maksu. Kortin saamiseksi ei tarvitse olla kirjoilla Espanjassa. Kortin saa noin kolmessa viikossa ja sen voimassaoloaika on vuoden. Se on noudettava samasta paikasta kuittia vastaan.
Korttia voivat hakea myös alle 60-vuotiaat eläkeläiset eläkeläis-
kortin esittämällä. Tarjeta Dorada -kortin numerosarja ladataan valokuvalliseen +Renfe&Tú-matkakorttiin. Näin järjestelmä osaa ottaa eläkeläisalennuksen huomioon lippua ostettaessa.

Strand Properties

Lipun ostaminen pankkikortilla

Nykyään junalipun voi myös ostaa pelkällä pankkikortilla, ohittaen automaatin käytön kokonaan. Pankkikortti näytetään lukijalle (ks. ohje kohdasta 9) ennen junaan astumista ja toisen kerran, kun poistutaan junasta. Näin kortilta veloitetaan kulkemasi matka. Mikäli et leimaa korttia poistuessasi junasta, sinua veloitetaan pisimmän matkan mukaan.

Kuvallinen +Renfe&Tú-matkakortti

Kuvallista +Renfe&Tú-matkakorttia voi käyttää mitä tahansa matkaa ostettaessa. Sitä on myös helpompi käyttää yksittäisissä alennetuissa lipuissa, sillä alennustunnus on tallennettu kuvalliseen korttiin, eikä siis ole tarpeen käyttää Tarjeta Dorada -korttia.
Kuvallisen kortin kanssa toimitaan samoin kuin ladattaessa pahvista lippua uudelleen. Mikäli haluat ostaa normaalihintaisen tai alennetun kuukausilipun, tarvitset kuvallisen kortin.

HUOM. Jos matkustat muilla paikallisjunan alueilla, esim. Madridissa, Malagasta ostettu pahvinen 0,50 € kortti ei käy uuden lipun lataamiseen. Liput ovat aluekohtaisia.0

Your Cart