Loma-asunto Espanjasta – vuokralle vai asuntokaupoille?

Loma-asunto Espanjasta – vuokralle vai asuntokaupoille?

Asuntomarkkinat käyvät Espanjassa kuumana, mutta kannattaako asunnon ostaminen vai vuokraaminen, ja mitä muita vaihtoehtoja on? Se, mihin suuntaan vaaka kallistuu, riippuu paljolti kysymystä pohtivan tarpeista ja mieltymyksistä.
Riippuu omista tarpeista ja mieltymyksistä, kannattaako loma-asunto Espanjasta ostaa vai vuokrata.

– Olemme olleet yhdeksän vuotta Aurinkorannikolla ja sinä aikana omistaneet asunnon kahdesti. Tämä on nyt toinen kerta, kun olemme täällä vuokralla, Erja Oksman kertoo.

Strand Properties

Sekä Suomessa että Espanjassa ympäri vuoden asuvien Erjan ja hänen miehensä Petri Oksmanin tuoEspanjaan säännöllisesti heidän pyörittämänsä Sol Eyes -silmäklinikka. Nykyiseen vuokra-asuntoonsa he päätyivät asuttuaan viitisen vuotta Mijas Pueblon lähellä sijaitsevassa omakotitalossa. He laittoivat asuntonsa myyntiin viime syksynä, mutta eivät alkaneet etsiä uutta asuntoa vielä tuolloin.

– Ei voi tietää, onko myyntiaika kaksi kuukautta vai viisi vuotta, Erja selvittää päätöksen taustoja.

Kiinteistösijoitus on kestävä päätös

Costa Dream Housen uudiskohteisiin erikoistunut kiinteistönvälittäjä Laura Stevens tuntee etenkin Aurinkorannikon asuntomarkkinat läpikotaisin. Hänen mukaansa asuntoa etsivän elämäntilanne ja mieltymykset vaikuttavat siihen, onko Espanjasta kannattavampaa ostaa vai vuokrata loma-asunto.

Stevensin mukaan moni asia kannattaa huomioida, kun tekee päätöstä loma-asunnon ostamisesta tai vuokraamisesta. Olisiko tarkoitus laittaa omistusasunto myös vuokrakäyttöön? Jos henkilöllä on tapana lomailla Espanjassa etenkin sesongin aikana, on otettava huomioon, että vuokrahinnat ovat silloin luonnollisesti korkeammat kuin sesonkien ulkopuolella. Myös se, minkälaista asuntoa hakee ja miltä alueelta, on yleensä määrittävä tekijä päätöstä tehdessä.

– Espanjasta voi saada hyvinkin halvalla vuokra-asunnon, jos on valmis tinkimään sijainnista, laadusta ja mukavuuksista, Stevens sanoo.

TEKSTI: Marjut Sahlberg
KUVA: Shutterstock

LUE TOUKOKUUN 2022 OLÉ-LEHDESTÄ KOKO ARTIKKELI, JOSSA KÄSITELLÄÄN SEKÄ VUOKRA-ASUMISEN ETTÄ OMISTAMISEN JA KIINTEISTÖSIJOITTAMISEN MONIA PUOLIA. KERROMME MYÖS AIVAN UUDENLAISESTA TAVASTA OMISTAA MILJOONAHUVILA.

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart