Lomalle Sierra Nevadaan

Lomalle Sierra Nevadaan

Aurinkorannikolta pääsee hetkessä Sierra Nevadan vuoristoon. Kansallispuiston upeissa maisemissa voi viettää aikaa lasketellen, vaeltaen tai rentoutuen.
Euroopan eteläisimmän laskettelukeskuksen rinteistä saa usein nauttia upeassa auringonpaisteessa.

Sierra Nevadan laskettelukeskus 

Euroopan eteläisin laskettelukeskus on erittäin suosittu espanjalaisten lomanviettopaikka. Se on auki marraskuusta vappuun. Hangista saa useimmiten nauttia kirkkaassa auringonpaisteessa, joten silmät ja kasvojen iho on hyvä muistaa suojata asianmukaisesti. Laskettelukeskukseen saavutaan Pradollanon kylän kautta. Sukset, lumilaudat ja lumikengät saa hankittua välinevuokraamoista paikan päältä. Hiihtohissillä pääsee laskettelukeskuksen ylempänä sijaitsevaan osaan, Borreguilesiin, josta löytyy hiihtokouluja ja helppoja laskupaikkoja, mutta myös yhteyksiä vaikeammille reiteille. Keskuksessa on yhteensä yli 120 laskettelurinnettä.

Strand Properties

Vauhtia ja temppuilua 

Espanjan suurin freestyle-laskettelupuisto, Snowpark Sulayr on hyvä paikka treenata laskettelua ja lumilautailua eritasoisia haasteita tarjoavissa mäissä ja hyppyreissä. Freestylehiihdon ja lumilautailun MM-kisat järjestettiin Sulayrissa vuonna 2017. Suurissa hyppyreissä voi nähdä nuoria taitureita tekemässä vaikuttavia akrobaattisia temppuja. Tarjolla on myös Euroopan pisin pysyvä halfpipe

Harjoittelupaikkoja löytyy merkittynä kuitenkin kaikille tasoille. Lapset voivat harjoitella vapaata laskua Kidsparkissa vanhempiensa mukana. Aikuiset aloittelijat lähtevät liikkeelle Miniparkista. Oppaat avustavat tekniikoiden harjoittelussa, ja turvallisuuteen on panostettu. Kypärä päähän ja menoksi! 

Vaihtoehtoja lumiaktiviteeteille

Jos lumisia rinteitä katselee mieluummin mukavasti lähinnä ikkunasta, riittää alueella esimerkiksi monipuolista ravintolatarjontaa. Koppihissillä voi lähteä katselemaan näköaloja myös ilman suksia ja nauttia kahveista päätepisteen rinnekahvilassa. 

Majoituspaikkoja löytyy aina hostelleista ja majataloista ylellisiin kylpylähotelleihin. Viihdettä ja menoa kaipaaville yökerhot tarjoavat monia riehakkaita tapahtumia. Alueella onkin usein vilkasta after ski -menoa.

Elämyksellistä vaellusta

Cahorros de Monachilin vaellusreitti on paikoin haastava.

Sierra Nevadan kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuksia myös vaeltamiseen ympäri vuoden. Kahdeksan kilometrin päässä Granadasta sijaitsevasta, vuorten ympäröimästä Monachilin kylästä, lähtee yksi suosituimmista reiteistä, Cahorros de Monachil. Elämykselliselle seikkailureitille mahtuu Los Cahorrosin rotko, jyrkkiä kallioita, kivitunneleita, lähes 60 metriä pitkä riippusilta ja komea vesiputous. Reitti ei teknisesti ole erityisen vaikea, mutta vaatii kykyä ryömiä hiukan ahtaissa kohdissa, sietää korkeita paikkoja ja ylittää riippusiltoja.

Terveyttä ja pitkää ikää Lanjarónista

Aivan Sierra Nevadan eteläiseltä alueelta löytyy Lanjarónin kylä, joka tunnetaan puhtaasta, mineraalirikkaasta lähdevedestään. Jo satoja vuosia ikuisen nuoruuden lähteestä tunnetun kylän asukkailla on nykyäänkin poikkeuksellisen korkea elinikä. Terveys- ja hyvinvointimatkailu kukoistaa kylässä, jonka vuoristoinen Välimeren ilmasto varmasti myös vahvistaa osaltaan ihmeellisen veden tuomia terveysvaikutuksia. Balneario de Lanjarón kylpylässä voit pulahtaa hoitaviin vesialtaisiin ja käydä rentouttavissa hieronnoissa.

Saapuminen

Sierra Nevadan aurinkoiset tiet ovat yleensä sulat, mutta lumisateiden iskiessä lumiketjut ovat pakolliset. Ketjuja myydään tienvarsilla ja alueen huoltoasemilla. Granadan kaupungista lähtee säännöllisin väliajoin myös busseja reilun 30 km päässä sijaitsevaan laskettelukeskukseen. Lähimmät lentokentät ovat Málagassa ja Granadassa.

Tietoa Sierra Nevadasta

-Vuoristo Andalusiassa
-Manner-Espanjan korkein vuoristo
-Korkein huippu Mulhacén, 3 482 m
-Laskettelukeskuksen korkein huippu 3 300 m
-Sijaitsee Andalusiassa, Granadan maakunnassa
-Osa vuoristosta kuuluu Sierra Nevadan kansallispuistoon
-Granadan ja Almerían kaupungit sijaitsevat vuoriston juurella0

Your Cart