Estepona

Tuntematon, kaunis Estepona 

Estepona on Aurinkorannikolla sijaitseva välimerellinen kaupunki, jonka vasta harva suomalainen tuntee.
Esteponan orkideapuistosta löytyy 1300 eri orkidealajia.

Esteponasta, Aurinkorannikon länsipäässä sijatsevassa rauhallisesta kaupungista, löytyy aito ja tunnelmallinen andalusialainen vanhakaupunki. Jo nimi Estepona kertoo vanhasta alkuperästä. Se on nimittäin saanut nimensä kelttien Epona-jumalattaresta. Epona oli aasien, muulien ja hevosten jumalatar. Nimen lisäksi 70.000 asukkaan kaupungin vanhasta historiasta kertoo sen hyvin säilynyt, tyypillinen andalusialainen kaupunkikeskusta kapeine kujineen. Valkosten talojen seinillä on värikkäitä kukkaruukkuja.

Talon seiniin tehdyt mahtavat muraalit ovat tehneet Esteponasta nykytaiteen elävän keskuksen. Kaupungista on näin ollen tehty ulkoilmamuseo. Kalastuspäivä-niminen seinämaalaus (kuvassa yllä) on koko Espanjan suurin lajissaan. Se on tehty kuudelle kerrostalon seinälle jatkumona. Suunnattoman suuren teoksen on maalannut nykytaiteilija, hyperrealismin edustaja, Jaénista kotoisin oleva, José Fernández Ríos (s. 1962).

Kuuluisin kaupungin vierailukohde lienee orkideakasvitarha eli orquidiario. Orquidiarion rakennus on arkkitehtuuriltaan moderni kasvihuone, jossa on yli 5 000 kasvia ja yli 1 300 eri puolilla maailmaa esiintyvää orkidealajiketta. Orquidiario ei ole kiinnostava kohde ainoastaan kasvitieteestä ja kauneudesta kiinnostuneille vaan orkideaan liittyy vahvoja mytologisia aspekteja ympäri maailmaa. Niinpä paikka on myös ihmiskunnan historian kannalta mitä mielenkiintoisin kulttuurikohde.

Lue lisää Esteponasta artikkelista: Estepona.

Päivän ohjelma:

· Kello 8.00 lähtö Fuengirolasta (Los Bolichesin junapysäkkiä vastapäätä SuperCor-ruokakaupan edestä)
· Aamiainen matkan varrella ravintolassa
· Saapuminen Esteponaan
· Vierailu Orkidea-puistossa.
· Vierailemme Esteponan vanhassakaupungissa, jonka kukkien koristamat kujat ja upeat seinämaalaukset yllättävät ja ihastuttavat.
· Lounas noin kello 14.
· Kotiinpaluu noin klo 17 (saavumme Fuengirolaan noin klo 18).

Retken hinta:

75 € Olé-lehden tilaajat / 80 € muut
Hintaan kuuluu: Kuljetukset, opastus suomeksi, sisäänpääsyt, aamiainen ja lounas.

Matkaamme Esteponaan: Ei retkiä tällä hetkellä.

Varaa matka

    Valitse matka

    Tähdellä (*) merkitty hinta on Olé-lehden tilaajahinta.

    0

    Your Cart