Málagan suurreitti on vaeltajan unelma

Málagan suurreitti on vaeltajan unelma

Rami Kääriäinen on Málagan suurreitin pioneeri.
Rami Kääriäinen on aktiivipatikoija ja virallinen vaellusopas.
Gran Senda de Málaga -vaellusreitti kiemurtelee satoja kilometrejä läpi luonnonihmeiden ja valkoisten kylien.

750 kilometriä, 35 etappia, neljä luonnonpuistoa ja 52 kuntaa. Viidakkomaisia jokireittejä, silmänkantamattomiin jatkuvia oliivilehtoja, pilvien yläpuolelle kurottuvia vuorenhuippuja ja turkooseja rantapoukamia. Etkä voi välttyä hieltä, voimien koettelulta ja ihastuksen huokaisuilta.

Strand Properties

Tätä on Málagan maakunnan ympäri kiertävä suurreitti eli Gran Senda de Málaga.

Vuonna 2014 virallisesti avattu vaellusreitti on seikkailijan unelma. Luonnon lisäksi saa nauttia etappien päätepisteinä toimivista kaupungeista, joista suuri osa on valkoisia andalusialaiskyliä.

On vaikea kuvitella parempaa tapaa tutustua Málagan maakuntaan kuin heittämällä reppu selkään ja laittamalla tossua toisen eteen.

Samaa mieltä on reitin ensimmäisenä kokonaan kiertänyt vaeltaja, suomalainen Rami Kääriäinen. Pitkään Fuengirolassa asunut fysioterapeutti ja vaellusopas heitti huikean 35 päivän kierroksensa vuonna 2017.

– Tämä on mahtava, vähemmän tunnettu ja hiljainen reitti. Siellä ei välttämättä näe ketään koko päivänä, Kääriäinen kertoo.

Vaellusreitin varrella voi pulahtaa vaikkapa vanhan roomalaisen kylpylän vesiin.

Luonnon rauhan lisäksi Kääriäinen iloitsi mahdollisuudesta tutustua aitoon andalusialaisten pikkukylien kulttuuriin.

“Vaeltamalla todella pääsee tutustumaan Andalusiaan ilman turistiryysistä.”

– Tällä tavalla saa niin paljon enemmän irti kuin vain nopealla turistipäräytyksellä, jossa käydään nopeasti katsomassa kylän nähtävyydet, kuten kirkot ja kaupungintalo.

Vaikka Kääriäinen kiersi Málagan suurreitin kokonaan – ja yksin – hän suosittelee samaa vain todella kokeneille vaeltajille. Reitin voi suorittaa myös osittain tai kulkea osan etapeista vaikkapa autolla, pyörällä tai julkisilla.

– Siinä todella pääsee tutustumaan Andalusiaan ilman turistiryysistä.

– Tässä on sellaista löytämisen meininkiä. Se paikallinen kulttuuri ja kiireettömyys, mitä voi löytää, on pysäyttävää ja ihanaa.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVAT: Haastateltava

Lue lisää Gran Senda de Málagan vaellusreitistä syyskuun 2020 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart