Martat juhlivat pyöreitä Antequerassa

Martat juhlivat pyöreitä Antequerassa

Aurinkorannikon Martat täytti kymmenen vuotta, ja merkkipaalua juhlistettiin Olé-lehden järjestämän päiväretken voimin. Juhlaan ottivat osaa tärkeät henkilöt Marttojen matkan varrelta.
Aurinkorannikon Martat Antequeran kaupungista näkyvän kuuluisan vuoren edessä. Vuoren siluetti on miehen pää, ja se liittyy paikalliseen legendaan.

Aurinkorannikon Martat juhlivat 10-vuotista taivaltaan Olé-lehden järjestämällä retkellä Antequeraan 28. lokakuuta. Mukana oli 27 juhlijaa, niin Marttojen jäseniä kuin heidän ystäviäänkin. Juhlaan osallistuivat Marttojen ensimmäinen puheenjohtaja Minna Kantola ja ensimmäinen sihteeri Tuovi Sainio. Raija Kotajärvi oli saapunut vastavierailulle Belgian Martoista, joiden luona Aurinkorannikon Martat olivat aiemmin vierailleet. Puhujana oli Hannu Hallamaa.
Syntymäpäivämatka sujui Aurinkorannikon Marttojen puheenjohtaja Sirpa Ristolaisen mukaan oikein hyvin, ja hänen saamansa palaute muilta retkelle osallistuneilta on ollut läpeensä positiivista. Martat tutustuivat Antequeran nähtävyyksiin matkaoppaana toimineen Johanna Moisander-Mattilan johdolla. Erityisesti lounashetki ravintolassa jäi matkalta Ristolaisen mieleen.
– Oli ihana yllätys, kun ruokapaikassa meille oli laitettu iso pöytä, johon kaikki mahtuivat, eikä kukaan ollut selin toiseen. Olimme kaikki toisiimme kasvotusten. Se oli ihana hetki, saimme nauttia hyvästä seurasta ja ruuasta ja meillä oli arpajaiset, Ristolainen huokaa.

Strand Properties

Uudet jäsenet tervetulleita

Ristolaisen mukaan monet Aurinkorannikon Martat ovat rannikolla vain lyhyen aikaa, pysyvästi asuvia Marttoja on vain viisi.
– Kaipaisimme uutta verta Marttoihin, Ristolainen naurahtaa.
Hän myöntää, että Aurinkorannikolla on niin paljon kaikenlaista toimintaa ja monet viettävät siellä vain lyhyen aikaa, että se on omiaan luomaan eri toimijoiden välille kilpailua uusista jäsenistä – ihmisillä kun on aikaa rajallisesti.
Mitä Martoilla sitten olisi annettavaa uusille jäsenille?
– Yhdessäoloa. Ei siihen tarvita suuria tekijöitä, istumme saman pöydän ääreen ja olemme ihmisiä ihmiselle. Yhteisöllisyys on toiminnassamme kaikkein tärkeintä, Ristolainen sanoo.
– Meillä ei ole jäsenkirjoja, kaikki ovat tervetulleita. Jokainen saa meillä olla oma itsensä. Otamme mielellämme vastaan mahdollisia uusia marttoja ja martteja.
Aurinkorannikon Marttoihin pääsee jäseneksi maksamalla 40 euron vuosimaksun.
– Jos kuuluu Suomessa Marttoihin ja tulee Aurinkorannikolle lomalle, voi osallistua tapaamisiimme 8 euron vuosimaksulla, Ristolainen vinkkaa.
Marttailusta kiinnostuneet saavat Sirpa Ristolaiseen yhteyden puhelimitse +34 634 255 699 tai sähköpostitse aurinkorannikonmartat@gmail.com. Aurinkorannikon Marttojen jäseneksi voi ilmoittautua Marttojen verkkosivujen www.martat.fi kautta. Aurinkorannikon Martat kuuluvat Uudenmaan piiriin.0

Your Cart