Miljoonan euron asuntojen markkina vetää Madridissa – Marbellassa yli neljän miljoonan luksus käy nyt kaupaksi

Miljoonan euron asuntojen markkina vetää Madridissa – Marbellassa yli neljän miljoonan luksus käy nyt kaupaksi

Kriisi kaikilla, onni yksillä. Kalliiden luksusasuntojen kauppa on tänä vuonna käynyt sutjakkaasti. Samalla tasokkaiden asuntojen hinnat ja vuokrataso ovat reippaassa nousussa.
Esimerkiksi Marbellassa myydään nyt poikkeuksellisen vilkkaasti yli neljän miljoonan euron kiinteistöjä, joiden myyntimäärä on noin neljänneksen edellisvuosien tasoa edellä.
Inflaatio on nostanut rakennuskustannuksia jopa viidenneksellä, mikä näkyy myös näiden asuntojen hinnoissa. 

Strand Properties

Myös vuokrataso noussut

Samalla vuokrataso Marbellassa on vuodessa noussut huomattavasti. Neljän makuuhuoneen villasta joutuu nyt maksamaan jopa 10 000 euroa kuukaudessa, kun vielä viime vuonna vastaavan saattoi vuokrata 6500 eurolla, kertoo Sur-lehti.
Madridissa miljoonan euron rajapyykin rikkovat asunnot käyvät hyvin kaupaksi. Niiden hintojen odotetaan nousevan tänä vuonna kuusi prosenttia ja ensi vuonna saman verran.
Sijainti on erityisen tärkeää luksustason asunnoissa. Madridin itsehallintoalueella on noin 4 700 yli miljoonan euron asuntoja, joista kahdeksan kymmenestä sijoittuu pääkaupungin viiteen kaupunginosaan. Toisaalta Madridissa on saman verran kaupunginosia, joissa näitä asuntoja ei ole lainkaan.

Neljäsosa maan miljoonaluukuista sijaitsee Málagan maakunnassa

Espanjassa on yli 40 000 miljoonaluukkua, ja niistä lähes neljäsosa, 23,3 prosenttia, on Málagan maakunnassa. Toiseksi eniten niitä on Baleaareilla, 22,1 prosenttia.
Málagan ja Baleaarien osuus koko maan kaikkein kalleimmista kiinteistöistä on vieläkin suurempi. Yli kolmen miljoonan euron asunnoista Málagassa on 37,2 prosenttia ja Baleaareilla 32,1 prosenttia. 
Málagassa erityisen vetovoimaisia rikkaiden suosimia alueita ovat Marbella ja siellä erityisesti Marbellan ja Puerto Banuksen välinen niin sanottu kultainen maili. Neliöhinnat täällä voivat yltää jopa 31 000 euroon.
Baleaareilla miljoonahuviloita ja muita kiinteistöjä on erityisesti Ibizalla ja Mallorcalla.
Pääkaupunki Madridissa ja Barcelonassa on molemmissa reilu kymmenesosa kaikista luksusasunnoista. Muita merkittäviä varakkaiden suosimia alueita Espanjassa ovat Alicante (10,6 prosenttia) ja Girona (5,5).0

Your Cart