Mitä asunnon myyminen maksaa Espanjassa?

Mitä asunnon myyminen maksaa Espanjassa?

Kiinteistön ostaja maksaa kauppahinnan lisäksi ostoksestaan koko joukon muita kuluja. Mitkä ovat myyjän kulut?

Kaikki Espanjan kiinteistökaupasta kiinnostuneet henkilöt ovat moneen kertaan kuulleet varoituksia siitä, että myyntihintaan on laskettava päälle moninaisia kuluja. Usein ne muodostavat jopa kymmenen prosentin lisän lopullisen kauppahinnan päälle ja niiden maksaja on yleensä kiinteistön ostaja.

Strand Properties

Onko sitten niin, että myyjäosapuoli saa rauhassa nauttia saamastaan potista, lankeaako kiinteistön myynnistä kuluja ja jos lankeaa, mitä ne ovat?

Usein mielletään, että myyjän ainoaksi kuluksi omistamansa kiinteistön myydessä jää myyntivoiton vero. Myyjä maksaa kuitenkin koko joukon muitakin kuluja myydessään kiinteää omaisuuttaan Espanjassa. Jotkut kulut ovat selkeitä ja lakisääteisiä, toisista voidaan kaupan yhteydessä neuvotella ja sopia niiden jakautuminen osapuolten kesken. Mikäli eri sopimusta ei ole, mennään kuitenkin lain määräämällä tavalla.

Myyntivoiton veroon vaikuttaa jopa verotettavan ikä

Myyntivoiton verotus on asia, joka poikii paljon kysymyksiä, kun Espanjan asuntokaupoista tulee puhe. Edelleen elää vahva legenda siitä, että Espanjassa tehdään usein osa kiinteistökaupasta käteiskauppana jotta myyjäosapuoli välttyisi myyntivoiton veron maksamiselta tai se ainakin pienenisi huomattavasti.

TEKSTI: Katia Westerdahl
KUVA: Shutterstock

LUE OLÉ-LEHDEN KESÄ-HEINÄKUUN 2022 NUMEROSTA, MITÄ KULUJA KIINTEISTÖN MYYJÄLLE ESPANJASSA LANKEAA SEKÄ MIKÄ ERO ON RESIDENTIN JA EI-RESIDENTIN MYYNTIKULUILLA JA MITEN VÄLTYT MYYNTIVOITON VERON MAKSAMISELTA.

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart