Fuengirolassa vastaanottoa pitävä lääkäri Pentti Raaste on jo pitkään puhunut elintapojen ja ravinnon vaikutuksesta ihmisen terveyteen.

On olemassa koko joukko asioita, joita voit itse tehdä vastustuskykysi nostamiseksi.

Covid-19 on hiljattain viettänyt yksivuotissyntymäpäiviä. Julkismedia toistaa enimmäkseen asiaa kasvosuojuksista, etäisyyden pitämisestä ja rokotteista.

Tänä talvena normaali vuotuinen kausiflunssa näyttää hävinneen kokonaan. Ennaltaehkäisystä ei juuri puhuta.

Meillä kaikilla on koko ajan elimistö täynnä miljoonia erilaisia viruksia ja bakteereita, jotka elävät yleensä symbioosissa elimistömme kanssa ja ovat jopa välttämättömiä elimistömme hyvinvoinnille ja toiminnalle. Viime vuosina on alettu kiinnittämään runsaasti huomiota suoliston mikrobiflooran yhteyteen terveyteen ja erilaisiin sairauksiin. Esimerkiksi ylipainoisille on annettu hoikan ihmisen suolistobakteereita ja paino on alkanut pudota.

Avain: immuniteettimme

Miksi sitten emme sairastu näistä vilisevistä näkymättömistä pieneliöistä, joita vilisee koko ajan ympäristössämme?

Avain on immuunipuolustusjärjestelmässämme, joka eliminoi hai-
talliset mikrobit elimistöstämme.

Meidän pitää siis tehdä kaikkemme, jotta immuniteettimme eli vastustuskykymme olisi mahdollisimman hyvässä kunnossa. Hyvä immuniteetti liittyy oleellisesti koko kehon hyvään terveyteen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki, mikä edistää yleistä terveyttä, parantaa myös vastustuskykyämme sairauksiin.

Pelko ja stressi ovat omiaan huonontamaan immuniteettia. Samoin tekee huonolaatuinen ravinto, josta puuttuu riittävä määrä tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Terveysliikunta on tärkeä osa kehon hyvinvointia, kuten samoin riittävä uni.

Maskeilla on se haittavaikutus, että ne vähentävät hapen saantia, mikä taas alentaa immuniteettia.

Mitä voimme itse tehdä?

Perusasioita ovat hyvä – mieluiten luomu – ravinto, jossa on paljon erivärisiä kasviksia, terveellisiä rasvoja (oliiviöljy, voi, kookosrasva, omega 3 -pitoiset kalat), kohtuullinen määrä valkuaisaineita, ja hieman marjoja ja hedelmiä. Suuret hiilihydraatti- ja sokerimäärät ovat epäterveellisiä ja aiheuttavat usein metabolisia häiriöitä ja huonontavat immuniteettia.

Erityisesti koronan takia suositellaan tavallista suurempia vitamiini-hivenaineannoksia.

Yhdysvalloissa on useitakin lääkäreitä, jotka ovat hoitaneet menestyksellä vaikeita potilaita. Esimerkiksi professori Paul E. Marik loi hoitoprotokollan, jonka nimi on EVMS. Kohta monet muut lääkärit kiinnostuivat asiasta, ja syntyi yhdistys nimeltä FLCCC Alliance.

Vaikka hoitoprotokollan ensisijainen tarkoitus oli kriittisten potilaiden hoitaminen sairaalaoloissa, seuraavaksi he kehittivät protokollan taudin ehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Sittemmin ovat useat muutkin lääkärit alkaneet suositella hyvin samantapaisia hoitoja.

C-vitamiinilla on tärkeä osa puolustuskyvyssämme. Immuniteetin stimuloinnin lisänä sillä on jopa viruksia tappava ominaisuus. Annostus ennaltaehkäisevästi on 2 000 milligrammaa vuorokaudessa. D3-vitamiini kuuluu protokollaan vähintään 2 000 IU:ta vuorokaudessa. Seuraavana 30-40 milligrammaa sinkkiä, jonka kanssa on hyvä ottaa kersetiiniä (Quercetin) 250 milligrammaa. Kersetiini auttaa sinkin imeytymistä.

Niin ikään 6 milligramman melatoniinin ottamista ennen nukkumaanmenoa suositellaan. Lisäksi erityisen riskialttiiden henkilöiden tulisi tämän protokollan mukaan ottaa Ivermektiini-nimistä lääkettä 12 milligrammaa joka toinen viikko.

Lisäsuosituksina on useilla seleeni, jodi ja myös B-vitamiinit.

Swiss Policy Research -organisaation sivulla on ennalta ehkäisyyn lisätty limaa irroittava lääke Bromheksiini noin 30 milligrammaa.

Mikäli oireet yllättävät, annostuksia voi lisätä. C-vitamiinia voi ottaa 15 000, D-vitamiini 5 000, aspiriini noin 250, sinkkiä 100 ja kersetiiniä 500 milligrammaa vuorokaudessa. Niin ikään Ivermektiini lisätään päivittäiseksi 2–5 päivän ajan.

Itse olen jo useaan otteeseen selvinnyt flunssasta parissa–kolmessa päivässä ottamalla normaalin monivitamiini-hivenainevalmisteen lisäksi 15 000 milligrammaa C-vitamiinia päivittäin, lisäämällä D-vitamiinia 5 000 yksikköön, sekä käyttämällä muutamia tippoja timjami- tai neilikkaöljyä lasillisessa vettä.

Teksti Pentti Raaste (Kirjoittaja on Aurinkorannikolla työskentelevä lääkäri).

Lähteet: www.mercola.com, covid19criticalcare.com, swprs.org/facts-about-covid-19