Olé-kysely kertoo: Espanjan suomalaiseläkeläiset elävät aktiivista arkea

Olé-kysely kertoo: Espanjan suomalaiseläkeläiset elävät aktiivista arkea

Suomalaiseläkeläiset viihtyvät Espanjassa parhaiten ulkoilmassa. Harrastusten ykkönen on ulkoilu ja liikunta.

Olé-lehden Espanjassa asuville ja oleskeleville suomalaiseläkeläisille suunnattu kysely kertoo, että eläkeläisten arki on Espanjassa aktiivista. Mieluiten suomalaiseläkeläiset viettävät aikaa ulkosalla, eli esimerkiksi rannalla, luontopoluilla tai golfkentällä. 83 prosenttia vastaajista totesi viihtyvänsä vapaa-ajallaan parhaiten ulkoilmassa.

Liikuntaa jossain muodossa kertoi harrastavansa 90 prosenttia vastaajista.

Suosikkiharrastuksia Espanjan suomalaiseläkeläisille ovat erilaiset liikunnalliset harrastukset ja ulkoilu. Liikuntaa jossain muodossa kertoi harrastavansa 90 prosenttia vastaajista. Eläkeläisten lempiharrastuksiin kuuluvat myös Espanjan sisällä matkustelu ja retkeily. Ne mainitsi 68,7 prosenttia vastaajista.

Suosikkiharrastusten kärkijoukkoon kuuluvat myös lukeminen ja kirjallisuus sekä erilaiset kulttuuriharrastukset. Monet kyselyyn vastanneet nostivat esille harrastuksena espanjan kielen ja muiden kielten opiskelun joko itsenäisesti tai kursseilla.

Valtaosa kyselyyn vastanneista (59,6 prosenttia vastaajista) koki elävänsä Espanjassa aktiivisempaa arkea kuin Suomessa. Suomalaiseläkeläiset olivat pääosin tyytyväisiä myös sosiaaliseen elämäänsä Espanjassa: 81,7 prosenttia oli tyytyväisiä ystävä- ja tuttavapiirinsä laajuuteen. 1,7 prosenttia vastaajista koki olonsa yksinäiseksi Espanjassa, ja 16,5 prosenttia totesi, että sosiaalisia kontakteja voisi olla enemmänkin.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Shutterstock

Lue lisää kyselyn tuloksista sekä eläkeläisten kokemuksista ja harrastuksista Espanjassa huhtikuun 2019 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart