Olé-lehti 1/1985

Olé-lehti 1/1985

Olé-lehti 1/1985

Tulo- ja varallisuuslait ulkomaalaisille

Espanjan siirtyessä demokratiaan maahan luotiin kaiken kattava verotusmekanismi.

Lomamatka lasten kanssa

Pienten lasten kanssa matkaaminen ei ole vaivatonta, mutta useimmiten se on vaivan arvoista.

Muukin maa mansikka

Espanja on yhdistelmä montaa erilaista keittiötä. Andalusia tarjoaa raikkaan ja uudenlaisen makumaailman.

Pääkirjoitus: ¡Por favor!

Olé on erikoisaikakauslehti kaikille niille, jotka haluavat nauttia enemmän Espanjassa olostaan. Lehden sisältö kohdistetaan sekä turisteille että täällä pidempään asuville suomalaisille sekä kaikille niille, jotka ajattelevat tai haaveilevat viettävänsä yhtäjaksoisesti piemmän ajan Espanjassa.

Onko tietoa

Hyvin monissa asioissa esiintyy suomalaisten keskuudessa ristiriitaisia ja epätäydellisiä tietoja. Usein ne johtuvat siitä, että tarinan liikkuessa suusta suuhun ne matkalla muuttuvat. On toki ymmärrettävää, ettei tietojen hankinta ole helppoa, lähes kaikki kun tapahtuu espanjankielellä. Usein kuulee sanottavan, miksei esim. virastoissa hallita paremmin englantia? Espanjan kieli on maailman valtakieli, joten maassa maan tavalla. Espanja elää voimakasta muutosten aikaa, jolloin monet asiat saavat uusia ohjeita ja tulkintoja. EEC:hen liittyminen saattaa tuoda tullessaan arvaamattomia muutospaineita.

Tiedon saanti pohjautuu pitkälti oikeiden kanavien löytämiseen.

Aihepiirit

Pääasialliset aihepiirit ovat Espanjan matkailu, asuminen, toimeentulo, kulttuuri ja historia, viihtyminen sekä yleistietous. Kerromme myös miltä tuntuu olla yrittäjänä Espanjassa ja mitkä suomalaiset yritykset toimivat Espanjassa. Suomen ja Espanjan välistä kauppaa käsittelemme aika-ajoin.

Verotus- ja valuuttakysymykset ovat niinikään mielenkiintoisia aiheita puhumattakaan rakentamisesta ja kiinteistönvälityksestä. Hyvin tärkeäksi aihekokonaisuudeksi muodostuu asiantuntijoiden kirjoittamat artikkelit niistä sairauksista ja vaivoista joihin ilmastonmuutos auttaa tai tekee olon helpommaksi, psoriasis yhtenä esimerkkinä. Tutustutamme Teidät myös espanjalaiseen keittiöön Matti Larreksen opastuksella.

Palvelumme

Lehden tehtävänä on palvella lukijoita monella tavalla. Tässä ensimmäisessä lehdessä käynnistämme veroilmoituspalvelun. Kaikki, jotka omistavat Espanjassa kiinteistön tai auton jne. on siitä omistuksestaan tehtävä veroilmoitus.

Seuraavasta numerosta alkaen ovat eri alojen asiantuntijat lukijoittemme käytettävissä. Jos haluatte tietää jotakin kiinteistön ostoon tai myyntiin liittyvistä asioista tai miten eläkkeen saa siirrettyä Espanjaan tai matkailusta tai puutarhanhoidosta jne, kysykää – me vastaamme lehden välityksellä. Omaehtoisesti liikkuville turisteille kerromme sopivista matkailureiteistä. Espanjankävijän muistilista palvelee karttoineen ja aikatauluineen.

Kauppa näytenumerotta

Espanjalaiset ystävämme ovat sanoneet, ettei kauppaa Espanjassa voi käydä ilman näytenumeroa. Isompien yritysten osalta tämä pätenee. Lehden saama vastaanotto on lähes poikkeuksetta ollut hyvä. Sen toteatte, kun luette lehteä. Nämä ilmoittajat haluavat tavoittaa suomalaisia, koska suomalainen on hyvin toimeentulevana asiakas parhaasta päästä. Suomalaisten matkustusinto vuonna 1984 oli yli 24 prosenttia suurempi kuin vuonna 1983. Espanjankävijöitä oli yli 204.000 “charter”lennoilla. Lukuun on lisättävä linja-autoilla ja omilla autoillaan liikkuvat sekä reittikoneille tulleet. Ei siis ihme, että ne yrittäjät, joilla on kokemuksia suomalaisista, haluavat enemmän suomalaisia asiakkaikseen.

Tavoitteemme

Ensisijainen tavoitteemme on 5.000 tilaajaa Suomessa, joka näyttää toteutuvan. Aurinkorannikolle saapuvat turistit saavat lehtensä joko matkatoimistolta tai palvelupisteistä tai ilmoittajiltamme, yhteensä 10.000 kpl. Tarvittaessa suoritamme lisäjakelua lentokentillä. Residentit saavat niinikään aluksi lehtensä veloituksetta. Ensimmäisen numeron painosmäärä on 15.000 kappaletta, joka täkäläisen mittapuun mukaan on suurehko. Ilmoitusmyyntimme käynnistyy Suomessa ensimmäisen numeron jälkeen. Myöhemmin aloitamme Suomi-tietouden levittämistä espanjalaisten keskuuteen. Haemme myös kirjeenvaihtajia Kanarialle ja Baleaareille.

Tervetuloa

Toivomme, että olemme onnistuneet herättämään uteliaisuutenne lehteämme kohtaan. Mikään lehti ei alusta alkaen ole valmis vaan se muokkautuu – paras muokkaaja on lukijamme.

Tapaamisiin,

Stig Westerdahl

Sisällysluettelo

5 Espanjankävijän muistilista
11 Pääkirjoitus
12 Espanjan tulo- ja varallisuuslait
15 Suomalainen nainen yrittäjänä Espanjassa
17 Jasmiini
18 Aprendemos Español
18 Lääkärinä Espanjassa
22 Muukin maa mansikka
28 Lomamatka lasten kanssa, riesa vai ilo
32 Koiranelämää Espanjassa
36 Lukijan mielipiteet: Kesämökkinä loma-asunto Espanjassa
38 Suomalainen seurakuntatyö käynnistynyt manner-Espanjassa ja Baleaareilla
42 Uusien henkilöautojen myynti Espanjassa 1984

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart