Olé-lehti 1/1996

Olé-lehti 1/1996

Olé-lehti 1/1996

Tiukka taistelu vallasta

Espanjassa pidetään parlamenttivaalit 3. maaliskuuta.

Terveyttä kuumista lähteistä

Koko Alhama de Granadan seutu on kuin satukirjan kuvasta.

Gibraltar on aina käynnin arvoinen

Usein päiväretkien kohteena olevalle niemimaalle kannattaa harkita parin päivän matkaa.

Pääkirjoitus: Olé ja Olé-Plus

Hyvää alkanutta vuotta 1996 kaikille Olé-lehden ystäville. Tässä vuoden ensimmäisessä numerossa on aikaisempaa enemmän sivuja johtuen siitä, että lukijoilta saamamme palautteen ansiosta viime vuoden lopulla ensi kertaa julkaistu Olé-Plus on katsottu tarkoituksenmukaisimmaksi liittää kiinteästi ’emolehden’ yhteyteen.

Uskomme, että tämä järjestely palvelee parhaiten kaikkia Espanjan asioista kiinnostuneita suomalaisia.

Plus-lisäsivut julkaistaan neljässä numerossa vuosittain. Niiden ansiosta Olé-lehti pystyy käsittelemään sivuillaan aiempaa laajemmin espanjaa koskevia ja espanjansuomalaisia kiinnostavia ja koskettavia aihepiirejä.

Lehti jatkaa tukevasti jo tutuksi käyneellä peruslinjallaan. Olén päällimmäisenä tavoitteena on edelleenkin osaltaan lisätä Espanjassa matkustavien ja lyhyempiä tai pidempiä aikoja asuvien suomalaisten viihtyvyyttä. Asia-artikkeleissa käydään läpi niitä asioita ja ongelmia, joiden kanssa Espanjan asuinpaikakseen tai vaikkapa vain pelkäksi satunnaiseksi matkakohteekseen valinnut suomalainen joutuu mahdollisesti tekemisiin. Viihteellisempien juttujen avulla taas pyrimme tarkastelemaan laajemmin espanjalaisen yhteiskunnan eri puolia sekä yleensä espanjansuomalaisten elämänpiiriä.

Plus-liitteen myötä lehden sisällölle on syytä asettaa uusia vaatimuksia. Toimituksen tavoitteena on, että aikaisempaakin paremmin pystymme välittämään lukijalle Espanjassa elämiseen liittyvien moninaisten yksityiskohtien kirjoa ja samalla peilaamaan todellisuutta mahdollisimman tarkasti.

Tavoitteenamme on, että lukija pystyisi ammentamaan Espanjassa olostaan mahdollisimman paljon hyviä asioita – selkokielellä sanottuna: olisi onnellinen. Toisaalta totuudellisuuden nimissä emme voi jättää kurkistamatta kolikon kääntöpuolellekaan. Elämä ei ole, Espanjassakaan, pelkkää auringonpaistetta. Journalismin yhtenä – tärkeänä – tehtävänä on tuoda esiin epäkohtia ja ikäviäkin asioita. Olé-lehden velvollisuutena on siten kurkistaa kadun varjoisallekin puolelle.

Myös vuorovaikutus on tärkeä asia lehdenteossa. Otamme Teiltä, hyvä lukijamme, mielihyvin vastaan negatiivista tai positiivista palautetta, mielipiteitä, neuvoja ja ohjeita. Niitä ei koskaan tule minkään lehden toimitukseen liikaa.

Pahoittelemme syvästi edellisen numeron postituksen myöhästymistä. Siihen ei ole mitään yksittäistä syytä, vaan kangertelu johtui monen yhteensattuman summasta. Vuoden viimeinen numero on ajankohdasta johtuen aina hieman ongelmallinen. Ja, kuten Murphyn lakikin sanoo, kun kaikki alkaa mennä pieleen, niin myös käy.

Arto Ryynänen

Sisällysluettelo

5 Olé internetiin, uusi kansainvälinen aluevaltaus
7 Verotus: Juttusarja verotuksesta jatkuu
8 Matkailu: Finnlinesin rahtilaivat kuljettavat myös matkustajia, Kunniakonsuli Lluis Marla Ginjaume Torres ja hänen kaupunkinsa Barcelona, Uusia ulottuvuuksia junamatkalla
17 Kuivuus ei enää vaivaa Espanjaa, Vettä on satanut enemmän kuin tarpeeksi
19 Taistelu vallasta: Espanjassa pidetään parlamenttivaalit 3. maaliskuuta, Suomalainen Markku Koljonen mukana Espanjan sisäpolitiikassa
22 Järjestö nimeltä ETA: Mitä ETA oikein haluaa?, ETAn terrori jatkuu
25 Vierakynä: Tällä kertaa vieraskynä-palstalla kirjoittaa europarlamentaarikko Olli Rehn aiheena Calahondan moottoritie ja Espanjan puheenjohtajuus
26 Lyhyesti: Pieniä uutisia Espanjasta, Maassa maan tavalla, Señora del Norte pakinoi
27 Terveys: Lisäravinteet, unelma ikuisesta nuoruudesta, kauneudesta ja terveydestä, Pureeko Julma-Juhan dieetti?, Espanjalainen keittiö, Aurinkorannikolle tuli uusi suomalaislääkäri Jukka Nuopponen, Terveyttä kuumista lähteistä, Kolme viikkoa espanjalaisessa sairaalassa. Fuengirolassa asuva Arto Lätti kertoo kokemuksistaan.
42 Autoilu: Auto-onnettomuuden sattuessa, Ns. turistikilpien hankinta kannatti
44 Hannu-papin porinoita: Pää kylmänä – sydän lämpimänä
46 Golf Olé: Anssi Kankkosen tavoite on nousta kärkijoukkoon, Golfia pelaamaan
49 Olé-lehden suuri asuntopörssi

Olé PLUS

1 Suomalaismies jäi kiinni huumeista lentoasemalla
2 Espanjan TV:n “virheitä”
3 Ellun pipanat
4 Tio Charlesin pakkohuutokauppa, asunnot siirtyivät pankin haltuun
5 Gibraltar on aina käynnin arvoinen
6 Kalliovuoren salaisuudet
8 Costa Blanca: Suomalaistyttöjen ratsastusharrastus, Liikuntapäivistä tullut jo perinne
9 Costa del Sol: Suomen tuotteliain lauluntekijä Crisse Johansson Mijasissa, Aurinkorannikon Onnela
12 Espanjalaisen jet setin koukeroita: Lentävän tuhkakupin salaisuus

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart