Olé-lehti 1/1992

Olé-lehti 1/1992

Olé-lehti 1/1992

Aukkoja kuluttajansuojassa

Matkustajan kuluttajansuoja voi ontua vaikkapa matkanjärjestäjän mennessä konkurssiin.

Suomalaiset kulttuuriviikot

Kalevan kulttuuriviikot Aurinkorannikolla peilaavat itsenäisyytemme juhlavuotta.

Espanjan timantti

Design-suunnittelija Antti Purasen työt ovat arkkitehtuurin, designin ja taiteen sekoitus.

Pääkirjoitus: Fiesta 92, Sevilla-matkaopas ja Suomalainen Espanjassa

Kaikki edellämainitut julkaisumme valmistuivat kirjapainosta joulukuun aikana. Kun tähän vielä lisätään Olé-lehti ja Espanjalais-suomalaiselle kauppakamarille tehty Boletin Informativo niin vipinää riitti joulukuussa yli tarpeiden.

Joulun ja uuden vuoden välinen tauko onneksi hiukan rauhoitti mieltä, toki vain hetkeksi.

Vuodesta 1992 on monen vuoden aikana sanottu tulevan se vuosi, jonka aikana kaikki muuttuu. Henkilökohtaisesti en toistaiseksi ole huomannut mitään muuta muuttuneen kuin hinnat ja rahan liikkumattomuus. Kaikki tuntuvat panttaavan maksamisessa. Yrittäminen on mennyt sellaiseksi, että on juostava kovaa pysyäkseen paikallaan. Siksi olemme tehneet ylläolevat tuotteet.

Fiesta 92

Kaikkihan me tiedämme, että 1992 on Espanjan vuosi, maailmannäyttelyineen, olympialaisineen, viisisataavuotisjuhlallisuuksineen ja kulttuuripääkaupunkeineen.

Fiesta 92 on 116-sivuinen ja Olén kokoinen erillisjulkaisu, joka on omistettu kyseisille tapahtumille. Sen voi tilata tässä lehdessä olevalla kupongilla. Aurinkorannikolla asuvat voivat ostaa omansa toimituksesta tai Olén lehtipisteistä. Kannattaa esimerkiksi tutustua Fiesta 92:een jo siinä vaiheessa, kun suunnittelee matkaa maailmannäyttelyyn.

Sevilla-matkaopas

Riitta ja Seppo A. Teinonen ovat laatineet mahtavan opaskirjan niitä suomalaisia varten, jotka Sevillaan saapuessaan eivät tyydy vain hetken vaikutelmiin vaan haluavat tietää Andalusian pääkaupungista enemmän, kaupungista, joka on ollut olemassa yli 2000 vuotta sitten. Jo roomalaisaikana kaupungilla on ollut kauppayhteyksiä ulkomaille, mistä saatiin uusia kulttuurivaikutteita. Kulttuurivaihtoehto on jatkuvasti kasvanut. Sevillassa siihen vaikutti ratkaisevasti Amerikan löytyminen 1492.

Suomalainen Espanjassa

Ennen joulua ilmestyi ensimmäinen tabloidikokoinen sanomalehtemme Aurinkorannikolla. Se on joka kuukausi ilmestyvä paikallinen ilmaisjakelulehti. Näin se täydentää täkäläistä suomalaista mediakenttää; on Olé-lehti, Radio Finlandia ja Suomalainen Espanjassa, siis aikakauslehti, radio ja sanomalehti. Lehti on samalla eri yhdistysten tiedotuskanava ja Suomalaisen peruskoulun oppilaat julkaisevat siinä omaa “lehteään”.

Kustantajan tavoitteena on tehdä Suomalainen Espanjassa -lehdestä alueellisesti palveleva ja virikkeitä antava julkaisu, joka huomioi niin viikkoturistin kuin pidempään oleskelevan suomalaisen tarpeita.

Olé-lehti ja Suomalainen Espanjassa ovat sisällöllisesti eri julkaisuja. Kun Suomalainen Espanjassa huomioi paikalliset tapahtumat voidaan Olé-lehdestä kehittää tasapuolisemmin eri alueita kattava julkaisu.

Kutsumme teidät kaikki mukaan vuoden 1992 suurtapahtumiin ja lehdentekoon!

Irmeli Westerdahl

PS. Sur-sanomalehden (10.01.92) mukaan oli Málagan postissa yli 300.000 jakamatonta joulukuun lähetystä, lähinnä painotuotteita. Tässäkö lienee syy, miksi moni Olé-lehden tilaaja varsinkin täällä Aurinkorannikolla sai lehden huomattavasti myöhästyneenä. Postin tilapäistyösuhteessa olevien palkat olivat marras- ja joulukuun osalta maksamatta ja vakituisenkin henkilökunnan palkanmaksuissa on pitkään ollut viivästyksiä.

Sisällysluettelo

8 Resumen
9 Pääkirjoitus
10 Verovapaan auton osto
13 Tietoisku
16 Ceuta, Välimeren helmi
22 Taiteilijaseuran talo Marbellassa
25 Luxemburgin tarjoamat edut sijoittajalle
28 Suomalaiset kulttuuriviikot Aurinkorannikolla 1992
30 Kuolemaantuomittu palasi Espanjasta takaisin elämään
33 Málaga ja Espanjan timantti
36 Golf Olé
38 Puhutaan kovasta vedestä
42 Matkustajan kuluttajasuojassa on yhä aukkoja
44 Hiihtolomalla Espanjassa
46 Pedro-papin porinoita
48 Ellun pipanat
49 Lääkärin palsta
51 Lukijat kirjoittavat
54 Eläinlääkärin palsta
56 Noticias de España
59 Madrid
60 Kanarian saaret
63 Mallorca
64 Costa Blanca
68 Costa del Sol
77 Lasten suusta

 

Tilaa lehti Digilehti

Strand Properties


Post a new comment

0

Your Cart