Olé-lehti 4/1995

Olé-lehti 4/1995

Olé-lehti 4/1995

Ripillepääsy Espanjassa

Luterilainen ripillepääsy eroaa yllättävän paljon katolisesta käytännöstä.

Aasimainen juttu

Riitta Teinonen teki pyhiinvaelluksen matkakumppaninaan aasi.

Sardiini, boquerón, chanquete

Monet kaupustelijat myyvät pieniä läpikuultavia kaloja vesisangoistaan.

Pääkirjoitus: Olé - interaktiivinen

Olén 11. vuosi alkaa tästä numerosta. Kuten edellisestä numerosta olet voinut todeta, vaihtuu lehden päätoimittaja. Arto Ryynänen ryhtyy hoitamaan lehtikustantamomme lippulaivan päällikkyyttä. Vahdinvaihdon yhteydessä tapahtuu myös muita muutoksia, jotka heijastuvat kustantamomme julkaisutoimintaan ja organisaatioon.

Olén ja Suomalainen Espanjassa -lehtien lisäksi ilmestyy jatkossa Olé PLUS -niminen julkaisu, jota on saatavissa irtonumeropisteistä. Lehden päätoimittajana on Arto Ryynänen. Ilmaisjakelulehden Suomalainen Espanjassa päätoimittajana jatkaa Irmeli Westerdahl.

Toivomme, että jakeluyhtiö Ceroline, S.L. saisi lokakuussa jakelu- ja irtonumeroverkostonsa toimivaksi myös Costa Blancan alueella ja näin voisimme yhdessä palvella paremmin tätä merkittävää suomalaisaluetta. Kyseisen yhtiön toimitusjohtaja Pekka Haro on optimistinen aloittamisen suhteen. Jos joku tuntee mielenkiintoa tätä tehtävää kohtaan kannattaa soittaa Cerolineen numeroon (9)5-246 72 46.

Olé-kustantamon ilmoitusmyyjäksi on nimitetty Stig Åkerlund. Hänen tehtävänään on Costa del Solilla vastata itsenäisenä yrittäjänä asiakasryhmä kahden ilmoitusmyynnin lisäksi erikoisprojekteista. Hän on aikaisemmin käynnistänyt ja johtanut Time Manager Internationalin Suomen yksikköä. Kolme viimeistä vuotta hän on pitänyt Golf Express shoppia kirkkonummen Peuramaalla. Lisäksi Stig Åkerlund on ammatiltaan urheiluhieroja.

Jo marraskuusta lähtien, kun toiminta on täydessä vauhdissa, ilmestyy Olé-kustantamolta lehti kahden viikon välein. Näin monipuolista lehtivalikoimaa ei samalta kustantajalta ulkosuomalaislehdistössä ole missään maailman kolkassa.

Kolme erilaista lehteä tarjoaa yhdessä ilmestymistiheyden kanssa mahdollisuuksia, joita aikaisemmin ei ole ollut. Mainostajille tämä tarkoittaa tehokkaimpia kampanjoita sekä Espanjassa että Suomessa. Lukijat saavat vuorostaan monipuolisempaa espanjatietoutta useammin.

Olé-, Olé PLUS sekä Suomalainen Espanjassa ovat lehtiä kaikille niille, jotka haluavat nauttia enemmän Espanjassa oleskelustaan.

Interaktiivinen (interactivo) on niitä uudempia sivistyssanoja, joita usein kuulee käytettävän esimerkiksi Espanjassa televisio-ohjelmien yhteydessä. Sana tarkoittaa vuorovaikutusta, keskenäistä vaikuttamista. Me lehden tekijät haluamme enemmän keskinäistä vuorovaikutusta lukijoittemme kanssa.

Hyvä lukija, älä siis epäröi ottaa meihin yhteyttä. Mielellämme vastaanotamme vihjeitäsi erilaisista aiheista, mielenkiintoisista henkilöistä, merkkipäivistä, hauskoista tapahtumista, vierailuista, kulttuuritapahtumista ym., ym. Myös mielipidesivu on Sinulle avoin. Jos et halua kirjoittaa, voit yhtä hyvin soittaa numeroon -34-(9)5-247 07 94. Olé on yhtä lähellä kuin lähin puhelin.

Tässä numerossa on laaja golfkenttäopas. Kuten tunnettua Costa del Solia kutsutaan myös Costa del Golfiksi. Jos et itse ole golfista kiinnostunut, voit antaa golfoppaan golfia harrastavalle ystävällesi. Hän ilahtuisi näistä sivuista kovasti.

Yhteistyön merkeissä

Stig Westerdahl

Sisällysluettelo

5 Aasimainen juttu: Riitta Teinonen päätti tehdä pyhiinvaelluksen, romerían, yksin. Matkakumppanikseen hän kuitenkin päätti ostaa aasin.
9 Costa del Solin vesihuollon toimivuus koetuksella, vesitilanne on huolestuttava, kertoo siviilikuvernööri Angel Fernández
10 Espanjan talous lähtenyt kasvuun
11 Ahlsrömiltä ratkaisu oliivijäteongelmaan, Andalusiaan rakennetaan voimalaa, jossa on suomalainen kattila
14 Riojan viinit ovat aina hyviä, vuoden 1994 viinit erinomaisia
16 Sardiini, boqueron, chanquete, mutta mikä on chanquete?
19 Vihdoinkin espanjalainen koulu Helsinkiin
21 Golf Olé, golfopas Olé-lehden lukijoille
41 Aula del mar on meribiologien ylläpitämä osuuskunta, tutustuimme meribiologien työhön
43 Hannu-papin porinoita, toiminta laajenee
44 Sarjassamme Elämän virstanpylväällä on vuorossa ripille pääsy Espanjassa
48 Costa Blanca: Sitrusfarmari ja kuivuus, Emaus – apua vanhuksille ja sairaille
50 Costa del Sol: Matkavinkki; Tule kanssani kylpylään Sierra Alhamillaan, Mielikki Ivalo, Espanjansuomalaispioneeri
52 Prensa del corazón, “La Vendetta”

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart