Olé-lehti 5/1995

Olé-lehti 5/1995

Olé-lehti 5/1995

Uusia lakeja valmismatkoihin

Heinäkuun alussa voimaan astuneet lait ja asetukset turvaavat valmismatkoja.

Maailman ympäri kahdessa vuodessa

Ystävykset Lea ja Seppo aikovat kiertää maailman purjehtimalla.

Asuntomarkkinoiden erikoisnumero

Tästä Olé-lehdestä löytyy kiinteistönvälittäjien haastatteluja ja neuvoja asuntokaupoille.

Pääkirjoitus: Asunto- ja terveysasiat loppuvuoden teemoina

Ei liene liioiteltua sanoa, että Olé-lehti on tärkein espanjansuomalaisten ja yleensä Espanjasta kiinnostuneiden suomalaisten media. Siksi, saadessani syyskuun alusta nimityksen lehden päätoimittajaksi, koen olevani paljosta vastuussa: onhan Olé-lehden nimenomaisena tehtävänä välittää lukijoilleen kattavaa ja todenmukaista tietoa Espanjan asioista puettuna mahdollisimman luettavaan ja ymmärrettävään muotoon. Se on haastava tehtävä.

Kuten edellisestä käy itse asiassa ilmi, tarkoituksenani on yhdessä muun toimituskunnan kanssa jatkaa lehden toimivaksi koettua peruslinjaa. Sen ohella tietysti pyrkimykseni on, että Olé-lehti olisi jatkossa entistä parempi, luettavampi ja kiinnostavampi, sillä aina on varaa parantaa ja korottaa rimaa, vaikka lähtökohta olisikin jo korkealla.

Olé-lehden lukijakunta koostuu erilaisista ihmisistä ja myös käsiteltävien asioiden kirjo on laaja. Kysymyksessä on erikoisaikakauslehti, jonka on kuitenkin pyrittävä käsittelemään erilaisia elämänilmiöitä laidasta laitaan. Se ei aina ole helppoa, mutta siinä onnistuttaessa tuloksena on sekä asia- että viihdepitoisuudeltaan korkeatasoinen lukuelämys. Ja siihen pyritään, vaikka käytettävissämme ovatkin vain rajalliset resurssit.

Tässä numerossa on pääteemana Espanjan asuntomarkkinat, jotka 1990-luvun alun jälkeen ovat nyt selvästi piristymään päin. Olemme haastatelleet muutamia kiinteistönvälitysyrityksiä, jotka ovat erikoistuneet suomalaisasiakkaiden palvelemiseen. Kuten lukija voi todeta, kiinteistömarkkinoilla valikoima on laaja ja kilpailu kovaa. Erittäin myönteistä suomalaisasiakkaiden kannalta on se, että tarjontaa on paljon, kielitaitoista ja ammattinsa osaavaa henkilökuntaa löytyy lukuisista toimistoista, valittavana on sekä vuokra- että omistusasuntoja ja kaupankäynnin pelisäännöt ovat selkiytyneet sekä kuluttajansuoja parantunut. Espanjasta asuntoa etsivä suomalainen on siten – vähintäänkin kohtuullisen – hyvässä asemassa.

Koska hyvinvointi ja terveys ovat aina ajankohtaisia asioita, käsittelemme niitä samaan tapaan erikoisteemalla seuraavassa, joulukuussa ilmestyvässä, numerossa.

Hyvää syksyä kaikille!

Arto Ryynänen

Sisällysluettelo

6 Tapaus Gal 3. osa: Juttusarja Espanjan lähimenneisyydestä
7 Suomen europarlamentaarikkoja tilaisuuksiin Aurinkorannikolle
7 Juttusarja verotuksesta Espanjassa alkaa
9 Matkailu: Uudet lait ja asetukset turvaavat valmismatkoja, Maapallon ympäri kahdessa vuodessa
17 Professori Seppo A. Teinonen In Memoriam
18 Fatima: Pikkulasten vallankumous
21 Asumaan Espanjaan! Moni suomalainen on tehnyt haaveestaan totta, Kaisa ja Markku muuttivat syyskuussa uuteen kotiin
26 Kiinteistönvälittäjien esittely: “Päätavoitteemme on asiakkaan viihtyvyys”, kertovat Söderström ja Haukka FinnContactista, La Casitasta asunto vaikka tilaustyönä, “Sijanti kannattaa huomioida tarkkaan”, opastaa Ossi Nyman Edenistä, Consulting tarjoaa nyt myös kiinteistönvälityspalveluja, Euroservicessä totuttu vaikeisiinkin tehtäviin, Henkilökohtainen palvelu on pienyrityksen voima, näin Lone H. Pedersen Suncomfortista, Universalilla pitkä kokemus kiinteistönvälitystoiminnasta, CSB palvelee ulkomaalaisia Torreviejassa, asiakkaistamme on puolet suomalaisia, Pirjo Olsson muutti “junakadulle”, Agomar rakentaa ja myy
41 Autopörssi: Mitä autot maksavat Espanjassa?, Laki muuttoauton tuonnista muuttunut
47 Hannu-papin porinoita: Yhdessä eteenpäin
48 Mallorcan Suomi-koulu 10-vuotias, Ellun pipanoita: Muisteloita 50 vuoden takaa kotirintamalta, Prensa del Corazón – sydänlehdistö

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart