Olé-lehti 6-7/2013

Olé-lehti 6-7/2013

Olé-lehti 6-7/2013

EU avaa oven terveysturismille

Uusi EU-laki mahdollistaa hoitomaan valinnan.

Kanarian saaret esittelyssä

Jokaisella Kanarian 7 saarella on oma identiteetti.

Espanja helteen helpottaja olut

Ole-lehti kertaa oluen historiaa Espanjassa ja vertaa espanjalaisia oluita myyntihitistä erikoisempaan design-olueen.

Pääkirjoitus: Parhaat juttuideat tulevat lukijoilta

Olen ennenkin sanonut, että lukijamme antavat meille parhaat juttuideat. Joskus lukijat pyytävät tiettyä juttuaihetta, toisinaan juttuaiheita syntyy hieman kiertoteitse. Sain hiljattain nimettömän sähköpostin, jossa “paljastettiin” erään suomalaisen ammatinharjoittajan tekevän veronkiertoa. Kirjoittaja kertoi olleensa kyseisen ammatinharjoittajan asiakas vuosikaudet, mutta ei koskaan saanut kuittia asioinnistaan.

Itse tiesin, että kyse ei ollut veronkierrosta. Nimettömälle paljastajalle en kuitenkaan voinut vastata, sillä nettilomake ei anna siihen mahdollisuutta. Kyseisen ammatinharjoittajan verotus on harkinta- tai arviointiveron alainen.

Ajatus tarpeellisesta juttuaiheesta varmistui, kun sain kuulla eri internetin keskustelupalstoilla levitettävistä, toinen toisiaan eksoottisimmista huhuista, uskomuksista ja väitteistä. Varmasti jotkut niistä ovat totta. Mutta ennen kuin johonkin ilmestyy keskusteluketju, jossa ryhdytään syyttämään jonkin ammattikunnan harjoittajia veronkierrosta, pyysin avustajaamme Jukka Laurimoa kertomaan, mitä arviointivero käytännössä tarkoittaa. Tulos on nähtävillä alkaen sivulta 18.

Kun siis menette kahvilaan, lihakauppaan tai kampaajalle, voitte saada kuitin – tai olla saamatta. Kuitin antamisella tai antamatta jättämisellä ei kuitenkaan näiden ja monien muiden ammatinharjoittajien tapauksessa ole mitään merkitystä heidän verotukseensa. Arviointiverotus pitää siitä huolen.

Olé-lehti täyttää tämän numeron myötä 28 vuotta. Lehtemme olemassaolon ydin on juuri antaa Espanjassa viihtyville suomalaisille sellaista tietoa, josta on heille hyötyä. Tieto karsii ennakkoluuloja ja tuo luottamusta. Ei suomalainen, vasta Espanjaan asettunut henkilö, joka ei tunne maan oloja, tapoja tai kieltä, aina tiedä, yritetäänkö häntä huijata. Tämä on aivan luonnollista.

Olé-kustannuksessa pyrimme olemaan asioiden tasalla. Mikäli teillä on kysyttävää, teemme parhaamme löytääksemme teille vastauksen. Ja juttuvinkit ovat tervetulleita aina.

Toivotamme kaikille lukijoillemme oikein mukavaa kesää. Toimituksemme on kesäaikataulussa 1.6.–31.8, tällöin olemme paikalla arkisin kello 9–15.30. Kesälomaa vietämme 15.6.–15.7. Seuraava Olé ilmestyy 26.7.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

6 Pääkirjoitus: Parhaat juttuideat tulevat lukijoilta
8 Jyrki Palo: Oikeus häviää
9 Ajassa mukana: Los Pacosiin viimein oma terveyskeskus, Espanjan palkat Euroopan keskiarvon alapuolella, Aznar suunnittelee paluuta politiikkaan?
14 Lukijan kynästä
16 Menossa mukana
18 Mittatikulla määritelty vero
21 EU avaa oven terveysturismille
24 Netti-TV täyttää ohjelmatyhjiön
26 Kanarian kesä ei jätä kylmäksi
30 Rattiin formulakuskin elkein
31 Baskimaa – kontrastien sävyttämä koilliskolkka
36 Eläimelliset eläkepäivät
39 Kolumni: Köyhyydestä
40 Kaiken tapasta
45 Espanja elää Suomen kesässä
46 Suomen viheriöt odottavat muuttolintuja
47 Espanjan asuntopörssi
56 Kalamiehen onni ei petä kalatiskillä
60 Kalaverkoista ruokapäytiin
63 Barbaarisen hyvä olut!
67 Córdoba, sivistyksen kehto
70 Kuono kohti uutta elämää
73 Heräteostoksena lemmikki
74 Elämäntaiteilija mopon selässä
78 Minun Barrio: El Faro
80 Kuukauden klikkaus: RTVE A la carta
81 Papin porinat: Ystävyyden ikoni
82 Espanjan kielen kotikoulu
84 Palveluhakemisto
90 Ristikko

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


Post a new comment

0

Your Cart