Espanja kuuluu niihin EU-maihin, joissa hylätään eniten lemmikkejä.


Tarhan koirat saavat viettää osan ajasta häkkien ulkopuolella. Silloin otetaan rennosti.

Vaikka Espanjassa tehdään jatkuvasti töitä toistaiseksi heikon eläinsuojelun parantamiseksi ja monilla itsehallintoalueilla eläinsuojelulakeja on tiukennettu, Espanja kuuluu edelleen niihin EU-maihin, joissa hylätään eniten lemmikkejä. Tilastojen mukaan maassa kodittomaksi jää vuosittain yli 300 000 koiraa.

Hylätyt koirat päätyvät eläinsuojeluyhdistysten tai kuntien ylläpitäville tarhoille. Kuntien tarhoilla koiran elämä on usein lyhyt: täydet tarhat lopettavat koirat usein muutaman viikon jälkeen.

Espanjalaisia koiria adoptoidaan paljon ulkomaille, myös Suomeen.

Eläinsuojeluyhdistysten ylläpitämillä tarhoilla koiria ei lopeteta, vaan eläimille pyritään löytämään uusi koti. Espanjalaisia koiria adoptoidaan paljon ulkomaille, myös Suomeen. Espanjassa toimiikin myös suomalaisyhdistyksiä, jotka lähettävät koiria Suomeen.

Apua ulkomailta tarvitaankin, sillä Espanjasta kotia kaikilla kotia vailla oleville koirille ei löydy. Lähes kolmen vuosikymmenen ajan Espanjan Aurinkorannikolla koiria pelastaneen Tina Lindenin mukaan hylättyjen eläinten määrää on vaikea arvioida, sillä koiratarhoille päätyy kotia vailla olevista koirista vain murto-osa.

TEKSTI: Maija Salmi

Lue lisää koirien adoptioprosessista ja koirien tilanteesta Espanjassa elokuun 2017 Olé-lehdestä.

    

en_USEnglish